Podcasts

Waarom moet ik alleen op reis om mezelf te ontdekken?

foto: Unsplash
  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom moet ik alleen op reis om mezelf te ontdekken?

De zomer staat voor de deur. Dat betekent: vakantie! De een gaat met z'n vrienden naar Spanje om keihard te feesten. De ander besluit alleen op reis te gaan, met een backpack vol noodzakelijke spulletjes.

In de nieuwe Tussenuur-podcast schuiven drie dames aan, die allemaal de wereld ontdekten in hun eentje. Maar wat is daar nou precies zo leuk aan, alleen reizen? En kan iedereen dat of moet je super sociaal zijn? En... Zijn er ook minder leuke dingen aan alleen reizen?

LUISTER DE PODCAST HIER, VIA ITUNES, DE 3FM APP, OP SOUNDCLOUD OF IN STITCHER.

In je eentje de wereld trotseren

Liesbeth Rasker besloot in haar eentje een paardentrektocht te doen door Mongolië, waarna ze doorreisde naar China en een paar andere landen. Na die reis volgden nog vele andere reizen, die allemaal anders waren, maar één ding gemeen hadden: ze ging alleen. Liesbeth schrijft erover op haar blog, Bag to Reality. Inmiddels heeft ze ook een tweede boek uitgegeven: Solo reizen, hoe je in je eentje de wereld trotseert.

Wat betekent 'thuis'?

Marleen Hoftijzer logeerde voor haar project Can I Come Over? in twee jaar tijd bij 50 hosts in elf verschillende landen, om te onderzoeken wat de term 'thuis' voor deze mensen betekent. Zo verbleef ze bij een koeienboer in de Australische outback en leefde ze met de Kuna Indianen in Panama. Momenteel schrijft ze een boek over haar avonturen.

Studie, stage of tussenjaar?

Ella Put besloot na een stage van drie maanden in Palestina met een goedgevulde backpack te gaan soloreizen door Israël en Palestina. Door haar reiservaring werkt ze nu bij WilWeg, waar ze scholieren en studenten advies geeft over een studie, stage of tussenjaar in het buitenland.

Ster advertentie
Ster advertentie