Podcasts

Jamie Reuter: "Omdat ik gepest ben, sta ik anders in het leven"

  1. Nieuwschevron right
  2. Jamie Reuter: "Omdat ik gepest ben, sta ik anders in het leven"

Er zijn nog steeds te veel mensen die pesten en gepest worden. Jamie Reuter is nacht-dj bij 3FM en werd vroeger ook weleens gepest. "Maar ik kan nu goed voor mezelf opkomen. Ik sta opener voor mensen en iets raakt me minder snel dan vroeger. Omdat ik gepest ben, sta ik anders in het leven." In de nieuwe Tussenuur-podcast praat Jamie met drie gasten over het fenomeen pesten.

Het is de Week tegen Pesten (23 tot en met 27 september). Daarom besteedt 3FM Tussenuur extra aandacht aan het thema pesten. Emma Branderhorst vertelt over haar afstudeerfilm Onderhuids, dat gaat over meidenvenijn. Mariette Reineke werkt bij de Stichting Verkering met jezelf. Hun motto is: 'je eerste grote liefde dat ben jij'. Wat bedoelt ze daar precies mee? En hoe brengen we dat in de praktijk? Tot slot schuift influencer en Youtuber Aron Korf aan. Hij maakte een video over zijn pestverleden. Als hij zijn pesters nu tegenkomt, zeggen ze: "Goh Aron, lekker bezig!" Dat doet me niks.

v.l.n.r: Emma, Aron, Jamie en Mariette

CHECK 'M IN DE 3FM APP, IN ITUNES, CHECK 'M IN STITCHER, OP SOUNDCLOUD OF HIER (WERKT NIET IN SAFARI).

Meidenvenijn

Wat is meidenvenijn? Emma Branderhorst legt uit: "Meidenvenijn speelt zich vooral af in vriendinnengroepen. Wat meisjes vooral doen is onderling en achter elkaars rug om roddelen. Ik zat zelf ook in zo'n groep en wij noemde onszelf The Girls." Je moet niet denken dat meidenvenijn zich alleen afspeelt onder jonge meisjes. Het gebeurt ook op kantoren en bejaardenhuizen. Wel wordt het vaak gezien als typisch vrouwengedrag.

Emma Branderhorst

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Je eerste grote liefde dat ben jij!'

Volgens Mariette Reineke, van de stichting Verkering met jezelf is dit veel voorkomende gedrag te wijten aan onzekerheid. "Vrouwen hebben in de basis het gevoel dat het nooit genoeg is en om dat stukje leegte op te vullen, zoeken we het buiten onszelf en gaan we anderen afkraken en naar beneden halen."

Fuck pesters!

Maar wat doe je als je gepest wordt? Volgens Mariette Reineke is het belangrijk dat je over je gevoel praat met mensen in je omgeving. En praat eens met je pester. "Waarom pest de pester je? Ik zou praten, een dikke knuffel geven en... move on."

Mariette Reineke

Pestvideo

Aron Korff is iemand die het advies van Mariette Reineke al in de praktijk heeft gebracht. Hij maakte namelijk een video waarin hij open is over zijn pestverleden. En of hij contact heeft (gehad) met zijn pesters? "Ik ben ze weleens tegengekomen en dan zeggen ze: 'Goh, je bent goed bezig!' Dat doet me niks, als ze dat zeggen. Ik denk alleen maar: je doet maar." Als tip wil Aron vooral meegeven aan mensen die gepest worden: "Wees jezelf. Blijf bij jezelf. Uiteindelijk kom je er wel."

Aron Korff

CHECK 'M IN DE 3FM APP, IN ITUNES, CHECK 'M IN STITCHER, OP SOUNDCLOUD OF HIER (WERKT NIET IN SAFARI).

Waarom pesten pesters?

Eerder maakten we een KNOW SHIT over pesten ?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie