Podcasts

Aafke Romeijn openhartig over mentale gezondheid in 'De Koffer van Kevin'

  1. Nieuwschevron right
  2. Aafke Romeijn openhartig over mentale gezondheid in 'De Koffer van Kevin'

In 'De Koffer van Kevin' praat 3FM-dj Kevin van Arnhem met verschillende gasten over hun leven. In deze aflevering praat Kevin met muzikant en schrijfster Aafke Romeijn.

David bowie

Aafke raakt niet gauw ontroerd door muziek, maar David Bowie krijgt haar als één van de weinigen wel aan het huilen. Bowie is haar grootste idool, vertelt ze: "Ik vind Bowie echt verschrikkelijk goed. Er zijn een aantal nummers die altijd raken." Als ze een tijdmachine zou hebben, zou Aafke dan ook zeker proberen om David Bowie te versieren: "Dat zou ik wel heel eng vinden, dan zou hij denk ik wel heel erg moeten giechelen."

Mentale gezondheid

Aafke heeft al zo lang ze zich kan herinneren last van psyschische problematiek. "Ik heb al angstaanvallen sinds ik twee jaar ben. Als kind weet je ook niet dat het niet normaal is, " vertelt ze. Uiteindelijk kreeg ze pas op haar achttiende officiële diagnoses: een angststoornis en een chronische depressie. "Voor mij veranderde er eigenlijk niks, behalve dat andere mensen vonden dat we er wat mee moesten."

Over haar angst vertelt ze: "Mijn angstknop staat altijd aan. Wanneer ik bang ben, ben ik bang voor alles." Ook is Aafke al zolang ze zich kan herinneren suïcidaal. Donderdag 10 september is World Suicide Prevention Day: lees daar hier meer over. Heb je zelf ook last van zulke gedachten? Je staat er niet alleen voor. Neem contact op met 113 via de site of bel 0800-0133.

Luister hier het hele gesprek in 'De Koffer van Kevin':

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie