Podcasts

Nieuw bij 3FM: de podcast voor mensen die niks van politiek weten

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuw bij 3FM: de podcast voor mensen die niks van politiek weten

Vanaf vandaag is er een nieuwe 3FM-podcast te beluisteren: Polititia! Polititia is dé podcast over politiek voor mensen die niks van politiek weten. Titia Hoogendoorn en Daniel van der Poppe bespreken wekelijks op een toegankelijke manier actuele politieke onderwerpen met een interessante gast.

Gasten

In Polititia komen verschillende gast-experts langs, zoals mediacriticus Madeleijn van den Nieuwenhuizen (@zeikschrift) en programmamaker Tim Hofman. De eerste gast van het nieuwe seizoen is voormalig GroenLinks politicus Tofik Dibi. Titia en Daniel gaan met hem in gesprek over de Tweede Kamer.

Aankomende onderwerpen

Wat kan je verwachten van dit seizoen Polititia? Je gaat alles horen over de woningmarkt, populisme en activisme. Ook wordt veel aandacht besteed aan het thema campagnetijd. De podcast bereidt je helemaal voor op de Tweede Kamerverkiezing in maart 2021. Handig voor als jij als jongere nog niet weet waar je op moet letten bij het kiezen van een politieke partij om op de stemmen!

Titia en daniel

Wie zijn Titia en Daniel eigenlijk? Titia Hoogendoorn is actrice (misschien ken je haar nog van SpangaS), videomaker en zelfbenoemd politiekn00b. Zij neemt met deze podcast mensen mee in haar zoektocht naar antwoorden op politieke vragen die haar bezighouden.

Titia weet uit ervaring hoe het is om niks van politiek te weten. "Ik kom niet uit een gezin waarin we over politiek praatten. Politiek was lange tijd gewoon ver weg," vertelt ze. "Maar nu ik me voor de podcast in allerlei onderwerpen verdiep, vind ik het steeds interessanter. Veel dingen worden ook pas interessant als je er iets van weet."

Daniël van de Poppe werkt als docent aan de UvA bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Hij geeft vooral vakken die betrekking hebben op rechtssociologie. Daarnaast werkt hij als podcastproducer van DAMN, HONEY en De Geschiedenisles Die Je Nooit Hebt Gehad.

3fm podcasts

Polititia past mooi in het rijtje van 3FM podcasts over allerlei maatschappelijk relevante onderwerpen, zoals podcasts over zelfontplooing, de grenzen van humor en de muziekindustrie. Bekijk alle podcasts op 3fm.nl/podcasts!

Luister nu!

Beluister de nieuwste aflevering over de Tweede Kamer hier.

Ster advertentie
Ster advertentie