Podcasts

Binnenkort een sollicitatiegesprek? Deze podcast stoomt jou klaar

foto: Unsplash
  1. Nieuwschevron right
  2. Binnenkort een sollicitatiegesprek? Deze podcast stoomt jou klaar

Jezelf verkopen bij een sollicitatiegesprek, een date of een etentje bij je schoonouders. Hoe doe je dat in godsnaam? Redactiestagiair Nina van de Wat Je Niet Leert podcast offert zichzelf op en geeft je ’n kijkje in haar retespannende sollicitatiegesprek. Én de goudeerlijke evaluatie daarop, zodat jij daar weer iets van kan leren!

Small talk

Vóór Nina’s sollicitatie wordt zij overladen met tips & tricks. Onder andere van Iris Posthouwer, smalltalk coach. Smalltalk is namelijk belangrijker dan je denkt tijdens zo’n serieus gesprek. Zo geeft Iris de tip om te beginnen met de exit. Huh? Beginnen met het einde? Ja, want hoe soepeler je het gesprek weet te beëindigen, hoe sterker je laatste indruk is. En verder nog iets met: het juiste jargon, gespreksnarcisme en… eenhoornsloffen.

Het Geheime Wapen van Hilversum

Machteld Kooij, ook wel het Geheime Wapen van Hilversum genoemd, is mediatrainer. Ze coacht o.a. bekende presentatoren over hoe ze zichzelf moeten presenteren. Speciaal voor deze podcastaflevering geeft zij feedback op het sollicitatiegesprek van Nina. Dat is spannend en nogal confronterend. Machteld: “Je voelt gewoon de paniek als Nina niet op een woord kan komen”. Hoe je daarmee omgaat tijdens een zenuwslopend gesprek? Dit én nog veel meer mega handige sollicitatietips van deze mediagoeroe hoor je in de podcast.

Onderhandelen over salaris

Heb je eenmaal die baan, dan moet je natuurlijk praten over hoeveel je waard bent. Hoe doe je dat? Kunstenaar Koen van Eeckhoutte maakt unieke tafels en heeft een bijzonder groeimodel bedacht om zijn waarde te bepalen. “Het doet iets psychologisch met de consument, die denkt dan: ik moet nú die tafel kopen!”.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie