Podcasts

Nu te horen: de seizoensfinale van de Lesbische Liga

foto: De Lesbische Liga
  1. Nieuwschevron right
  2. Nu te horen: de seizoensfinale van de Lesbische Liga

De Lesbische Liga sloot het einde van hun vijfde seizoen af in een uitverkocht TivoliVredenburg. Na een seizoen vol lesbinieuws, films, vragen en gesprekken kwamen meer dan vijfhonderd fans samen tijdens de opnames van de podcast.

De Lesbische Liga

Annefleur Schipper en 3FM-dj Vera Siemons loodsen je door het landschap van lesbische media-aanbod heen in De Lesbische Liga podcast!

Dit seizoen werden er weer een hoop series, boeken en lesbische celebrity's besproken en in deze allerlaatste aflevering van dit seizoen komt iedereen aan bod. Er werd teruggeblikt op hoogte- en dieptepunten zoals de seizoensfinale van serie Killing Eve en het rodelopermoment van Kirsten Steward. DM's en berichtjes van luisteraars werden uitvoerig besproken en vragen als: "Wat doe ik aan om er lesbisch uit te zien?" en "wat is meer lesbi een skateboard of een racefiets?" werden beantwoord.

Video niet beschikbaar

Gasten

Uiteraard waren er voor deze bijzondere uitzending ook een aantal lesbische gasten uitgenodigd. Niemand minder dan Anne+ actrice Hanna van Vliet, Olympisch zwemster Femke Heemskerk, Radio-dj en podcastmaakster Shay Kreuger en Sportpresentatrice Fresia Cousiño Arias. Met hen bespraken ze bijzonder ervaringen, de hoogte- en dieptepunten van het lesbilandschap van afgelopen jaar en hun favoriete lesbi.

De lesbi hall of fame

Ook mocht iedereen haar favoriete lesbi nomineren. De lesbi hall of fame, Queer van het jaar, Ranking de Lesbi, een echte naam heeft het niet maar het concept is daar.

Hanna van Vliet nomineerde Ariana DeBose, een actrice die openlijk queer is en een Oscar won. Femke Heemskerk benoemde haar eigen vriendin Maartje Wortel tot leukste queer, Shay vindt dat Shary-An Nivillac de titel verdient en Fresia noemde voetbalster Megan Rapinoe, die niet alleen veel voor de lesbo's doet, maar zich ook hard maakt tegen discriminatie in elke vorm.

Annefleur en Vera kozen voor twee fictieve personages: Gigi van The L Word en Villanelle van Killing Eve maken de lijst compleet.

foto: De Lesbische Liga

Ben je benieuwd naar de hele aflevering? Luister 'm hier!

#10 - De Seizoensfinale LIVE vanuit TivoliVredenburg 2022 (S05) - De Lesbische Liga Podcast

Gerelateerde podcast

De Lesbische Liga Podcast

De Lesbische Liga Podcast

NPO Podcastevent

Heb je nou niet genoeg gehad van De Lesbische Liga? Annefleur en Vera zijn op 26 juni dit jaar weer te vinden in TivoliVredenburg tijdens het NPO Podcastevent. Hier kun je jouw favoriete podcast, zoals De Lesbische Liga, bewonderen maar ook nog een hoop andere toffe podcasts zullen aanwezig zijn op dit evenement. Titels zoals Lang Verhaal Kort, Flikken de Podcast en de NOS Voetbalpodcast zijn aanwezig. Kaartjes zijn nog beschikbaar!

Ster advertentie
Ster advertentie