Podcasts

Een blikje tomatenpuree halen bij de supermarkt omdat je eenzaam bent

  1. Nieuwschevron right
  2. Een blikje tomatenpuree halen bij de supermarkt omdat je eenzaam bent

Wat doe je als je de hele dag alleen zit? Nadï van de Watering (25) vertelt dat ze wel eens een paar dagen achter elkaar naar de supermarkt gaat om een blikje tomatenpuree te halen, enkel omdat ze dan even buiten komt en misschien iemand spreekt in de winkel...

In de Tussenuur podcast, die we opnamen in het teken van de Week tegen Eenzaamheid, sprak 3FM-dj Sophie wat Nadï doet tegen het gevoel van eenzaam zijn.

Tussenuur podcast over eenzaamheid

Video niet beschikbaar

Maatje, waar ben je?

Nadï van de Watering is vanwege haar ziekte al heel lang eenzaam en vertelt in de podcast hoe ze daarmee omgaat. Ze kan niet studeren, werken, sporten of uitgaan. Daarnaast wacht ze al langer dan een jaar (een jaar!) op een 'maatje'. Hierdoor leeft ze erg geïsoleerd en voelt ze zich vaak eenzaam. Eind juli was ze er even helemaal klaar mee, omdat haar fysio-afspraak niet doorgaan, haar enige sociale contactmoment van die dag. Ze plaatste gefrustreerd onderstaande tweet op Twitter. Wat gebeurde, had ze nooit zien aankomen. Vooral niet omdat ze destijds amper volgers had op Twitter.

Veel mensen hadden de tweet gezien en gereageerd. "De volgende dag had ik wel 190 mails. Veel mensen begrepen niet waarom ik eenzaam ben. Anderen kwamen juist weer met adviezen en suggesties." Er waren ook veel mensen die met Nadï wilde afspreken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

LUISTER DE hele PODCAST IN DE 3FM APP (GOOGLE PLAY OF APPLE), IN ITUNES, CHECK 'M IN STITCHER OF OP SOUNDCLOUD.

Ster advertentie
Ster advertentie