Podcasts
KRO-NCRV

Eefje de Visser voelde zich als kind wel eens opgesloten

  1. Nieuwschevron right
  2. Eefje de Visser voelde zich als kind wel eens opgesloten

Tijdens Eurosonic Noorderslag sprak 3FM-dj Kevin van Arnhem met Eefje de Visser over haar opvoeding, muzikale ontwikkeling en haar relatiestatus. Leer de #1 van de 3FM Live List 2020 hieronder wat beter kennen!

Beluister de podcast

3FM-dj Kevin van Arnhem reist met zijn koffer naar de favoriete plek van zijn podcastgast. Op deze locatie hoor je een oprecht gesprek tussen Kevin en zijn gast over het verleden, heden en de toekomst.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beluister 'm ook in je eigen podcast-app.

Opgroeien in huize de Visser

Kevin nam een album mee in zijn koffer, het album Woodface van Crowded House om precies te zijn. Wat hij al bijna zeker wist te weten bleek waar: bij het zien van de plaat denkt Eefje gelijk aan haar vader. Haar ouders scheidden toen Eefje jong was. Iets wat zij op dat moment helemaal niet zo erg vond, het gebeurde namelijk wel vaker in haar omgeving. Na de scheiding speelde haar vader de plaat keer op keer in de auto, onderweg van haar moeders huis en andersom. Die route naar haar vader en de plaat zijn voor haar onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

De liefde voor muziek heeft Eefje dus niet van een vreemde. Zowel haar vader als moeder maakten muziek en zij stimuleerden Eefje dit ook te doen. Ze leerde gitaar spelen en ging vanaf 12-jarige leeftijd aan de slag.

Eerste liedje

Toen zij haar eerste liedje schreef was ze dus nog maar 12 jaar oud. "Ik kon net (een soort van) gitaar spelen" zegt ze. De track ging over iemand die zich opgesloten voelde. "Ik denk dat de track over mijzelf ging," zegt Eefje. Ze herkent zichzelf er nu niet meer in, maar kan zich heel goed voorstellen dat ze dit toentertijd wel echt zo ervaarde. Eefje maakte vervolgens steeds meer meerstemmige tracks en melodieën en bouwde zo het zelfvertrouwen en kennis op die ze nodig heeft gehad voor haar carrière.

Relatiestatus = taken!

Eefje verhuisde naar België voor de man van haar dromen. Hij was mixer voor een bandje en probeerde haar te versieren op een festival. “Hij zei: je hebt een verzorgd voorkomen,” vertelt Eefje. Ze wist niet zo goed of dit nou een gekke versiertruc was of iets wat men in het Vlaams tegen elkaar zegt. Al snel stuurden ze elkaar berichtjes via Facebook. De berichtjes werden dates en voor ze het wist woonde Eefje in Gent bij haar nieuwe Vlaamse vriend.

Spiritualiteit

Heeft ze eigenlijk iets met geloof? “Ik vind het eigenlijk wel heel interessant... Religie, spiritualiteit. Maar ik ben niet gelovig.” Eefje is dan ook niet zo opgevoed. Ze voegt toe niet in een hiernamaals te geloven. “Misschien gaan we wel op in de kosmos.”

Waan je ook even in de kosmos en beluister Eefjes laatste werk hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie