Podcasts

De grote Serious Request: Lifeline podcast met Tannaz en Jorien

  1. Nieuwschevron right
  2. De grote Serious Request: Lifeline podcast met Tannaz en Jorien

Over een week, op 18 december, barst 3FM Serious Request weer los. Misschien heb je al gehoord dat we het dit jaar een tikkie anders gaan doen. Zeg maar gerust TIK. In deze nieuwe Tussenuur-podcast vertelt presentator Tannaz alles wat je moet weten over Serious Request: Lifeline.

Check hier de podcast!

3FM Serious Request was altijd: glazen huis, vieze sapjes en een plein vol met mensen. Dit jaar doen we het anders. Heel anders. Natuurlijk blijven we voor het Rode Kruis geld ophalen, maar de hele opzet wordt anders. In plaats van dat jullie naar een centrale plek moeten komen, komen we naar jullie toe! Dit is 3FM Serious Request: Lifeline.

De wat?

Dit jaar lopen drie teams van radio-dj's vanaf verschillende locaties het land door. Eva & Sander, Jorien & Rob én Mark & Rámon lopen zes uur per dag langs verschillende acties om geld op te halen voor niet één, maar drie goede doelen van het Rode Kruis. En alsof zes uur lopen op een dag nog niet genoeg is, maken ze ondertussen ook nog radio.

Onze podcast staat ook in het teken van 3FM Serious Request. Zo is dj Jorien Renkema in de studio om te vertellen over haar aandeel in de Lifeline. Samen met Rob Janssen loopt ze vanaf Limburg via Brabant en Zuid-Holland naar Utrecht, een route van zeven dagen en ruim 170 kilometer.

Een flinke tocht dus, en om het lopen wat gezelliger te maken heeft ze iets bedacht: Joriens Uitlaatservice. Dus heeft jouw hond, kat, paard, konijn of alpaca nog een extra wandeling nodig? Meld je dan hier aan, doe een donatie en wie weet loopt jouw dier wel een stukje met Jorien mee op de Lifeline.

Red levens

Naomi van het Rode Kruis vertelt over de drie doelen waar dit jaar geld voor ingezameld wordt: bescherming tegen natuurgeweld, noodhulp bij oorlog & conflicten en reanimatie in Nederland. Je mag helemaal zelf kiezen naar welk doel jouw geld gaat.

Met het geld dat wordt opgehaald worden bijvoorbeeld waarschuwingssystemen geplaatst zodat mensen zichzelf eerder kunnen beschermen tegen natuurgeweld, er worden materialen uitgedeeld om een tijdelijk onderdak te maken voor mensen die moeten vluchten voor oorlogsgeweld en er kunnen meer reanimatiecursussen gegeven worden en AED's worden geplaatst.

Dat die reanimatiecursussen en AED's belangrijk zijn, weten Elles en Paul. Op haar achttiende kreeg ze na een avondje stappen plotseling een hartstilstand. Gelukkig wist haar vader door een reanimatiecursus precies hoe hij moest reanimeren. Paul is vrijwilliger bij het Rode Kruis en heeft afgelopen jaar iemand succesvol gereanimeerd. In de studio vertellen ze waarom ze het zo belangrijk vinden dat er geld wordt opgehaald voor reanimatiecursussen en de plaatsing van AED's.

Kom in actie

Geld ophalen zonder jullie hulp is natuurlijk onmogelijk. Je kunt nog altijd een plaatje aanvragen of een bedrag doneren, maar je kunt ook een toffe actie opzetten. Dat is precies wat Arantxa en Fleur hebben gedaan. Aan Tannaz vertellen ze over het feest en de pubquiz die ze organiseren om geld op te halen voor bescherming tegen natuurgeweld en reanimatie in Nederland.

Kom jij dit jaar ook in actie voor Serious Request: De Lifeline? Organiseer een actie, vraag een plaat aan, bied op een item in de veiling of doneer een bedrag en help mee!

Luister de podcast hier, check 'm op soundcloud, in stitcher, op Itunes of via de 3fm app.

Ster advertentie
Ster advertentie