Pinkpop

We hebben haar: 3FM sprak de Pinkpop-pop!

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. We hebben haar: 3FM sprak de Pinkpop-pop!

Ben jij de afgelopen 5 jaar op Pinkpop geweest? Dan heb je haar gegarandeerd een keer gezien: de roze Pinkpop-pop op een stokje! Tikkie gothic, maar even iconisch als altijd. Wie zet haar op die stok en draagt haar al jaren mee?

Dirkje

Na de pop voor de honderdste keer op het scherm te zien, werd het toch tijd voor 3FM om eens een keer te checken wie de dragende kracht achter de Pinkpop-pop is. Dat blijkt Amber (19) uit Zevenhoven. Zij en haar familie lopen al vijf jaar met pop Dirkje over het terrein.

Dirkje begon als surprise voor Sinterklaas, voor Ambers vader. "Dat was een klein poppetje, de helft van deze. We hebben 'r een upgrade gegeven, want zo'n kleintje zie je niet op dit terrein. Effe bij de kringloop een grotere pop gekocht, likkie verf, pakkie maken en klaar."

Foto: Nathan Reinds

Ook de outfit is custom. Die bestaat uit een oude blouse van Ambers moeder. "Toen de ananas nog niet in was hebben we haar heel vaak uitgelachen, maar ja... Ze had toch wel een vooruitziende visie. En dat broekje is er later veiligheidshalve bijgekomen, want mensen begonnen haar te likken enzo! Is toch niet helemaal de bedoeling."

Populaire meid

Hoeveel aandacht een pop op een stok trekt? VEEL. Mensen willen continu met haar op de foto. Amber: "Eigenlijk willen we er vijftig cent voor vragen, maar dat lukt nog niet zo goed. Misschien moeten we een QR-code op haar kont plakken en kijken wat er dan gebeurt."

Er zijn niet alleen maar fans van Dirkje: veel mensen vinden haar ook doodeng. Ambers zus Mandy: "Ze zeggen dat ze op Chuckie lijkt, maar het is gewoon de pop van de poster. Ik ben zelfs een keer achterna gezeten door iemand, die er niets van moest hebben. Ik weet niet wat ze op had, maar ik moest echt effe hulp krijgen van iemand!"

Toekomstvisie

Er zijn grootse toekomstplannen voor Dirkje. "Ze heeft een volgende upgrade nodig, de verf bladdert af op haar voetjes. Ze hoeft alleen niet groter, met de wind van dit weekend is ze echt al topzwaar! Er zijn al wel discussies gevoerd over lasers uit haar ogen..."

De volgende stap? Op de thee bij Jan Smeets óf aandacht krijgen van een artiest tijdens een show. "Dirkje moet dat podium op!"

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie