Pinkpop

Fleetwood Mac komt naar Pinkpop!

  1. Nieuwschevron right
  2. Fleetwood Mac komt naar Pinkpop!

Hoe vier je je 50ste verjaardag? GROOTS! Pinkpop legt vandaag zijn eerste headliner vast met Fleetwood Mac, een van de meest invloedrijke rockgroepen allertijden. Happy freaking birthday!

Het regent straks klassiekers

Het is niet de eerste keer dat Fleetwood Mac Landgraaf vereert met een bezoekje: ze stonden in 1971 ook op de tweede editie van het festival. Sindsdien zijn er nogal wat wisselingen in samenstelling geweest, maar nu komen ze dus new and improved richting Nederland!

Fleetwood Mac: "We are thrilled to welcome the musical talents of the caliber of Mike Campbell and Neil Finn into the Mac family. We'll be performing all the hits that the fans love, plus we'll be surprising our audiences with some tracks from our historic catalogue of songs."

Invloed

'The Chain' is een van die liedjes die altijd blijft terugkomen in de muziekwereld. In de originele versie, maar vooral ook als cover! Een klein overzicht van artiesten die het nummer fantastisch vinden en er een eigen draai aan hebben gegeven: Mumford & Sons, Florence + The Machine, Lorde, HAIM... Harry Styles nam 'The Chain' zelfs op in zijn vaste setlist.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Maar goed, dit is dus je kans om het origineel te horen! En dan hebben we 't nog niet eens over nummers als 'Landslide', 'Dreams' en 'Everywhere'...

Pinkpop 2019

De vijftigste editie van Pinkpop vindt plaats op 8, 9 en 10 juni 2019. Waar? Megaland, natuurlijk! Weten wie je volgend jaar nog meer kunt bewonderen op Pinkpop? Houd dan op 13 maart 2019 alle socials goed in de gaten, want dan houdt het festival zijn jaarlijkse perspresentatie in Paradiso, Amsterdam.

Over Fleetwood Mac

Fleetwood Mac werd in 1967 opgericht en is vernoemd naar bandleden Mick Fleetwood en John McVie. In 1977 brak de band door met het album Rumours en daarna verkochten ze dik 100 miljoen albums wereldwijd. Hoppa.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie