The Cool Quest over smooth boys en Nirvana

foto: Ferdy Damman
  1. Nieuwschevron right
  2. The Cool Quest over smooth boys en Nirvana

3FM-dj Michiel Veenstra sprak met hiphop-band The Cool Quest over hun 5 Essential Tracks. Wie zijn hun grote inspiratiebronnen? En door welke iconen wilden ze zelf muziek maken?

"Can I kick it? Yes, you can!"

Het is natuurlijk geen verrassing dat de 5 Essential Tracks van The Cool Quest bestaat uit rap-invloeden als Kendrick Lamar en A Tribe Called Quest. Zeker die laatste naam is een begin geweest voor frontman Vincents muziekinteresse: "Ik heb allemaal oudere broers en zussen en er werd heel veel hiphop geluisterd, vooral A Tribe Called Quest. Ik kan me herinneren dat het nummer 'Can I Kick It' op MTV kwam en dat mijn zus de Q&A met mij deed: "Can I kick it?" en ik: "Yes, you can!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Versterkertje opblazen

Naast de rap staat er ook een ander groot icoon in het lijstje: Nirvana. Vooral Ilse en Vadim, de gitaristen van het stel, zijn door Nirvana muziek gaan maken. Ilse: "Ik had een gitaar gekregen en een klein versterkertje van m’n ouders. Op een gegeven moment kwam ik erachter dat er een distortion knop op zat, dus toen kon ik helemaal meespelen met Nirvana. Tot ik op een gegeven moment te hard heb gespeeld en het versterkertje werd opgeblazen. R.I.P. versterkertje..."

Would I lie to you, baby?

The Cool Quest zou The Cool Quest niet zijn, als er geen verrassende keuze in het lijstje zou staan: 'Would I Lie To You?' van Charles & Eddie. Vincent: "Het zijn misschien twee foute smooth boys, maar ze hebben wel echt een keiharde track gemaakt. Deze track zetten we altijd aan als we onderweg zijn en dan zingen we keihard mee." En dat klinkt ongeveer zo...

DE 5 ESSENTIAL TRACKS PODCAST

Elke week hoor je Michiel ook op KX Radio met zijn 5 Essential Tracks Podcast, op maandag tussen 14:00 en 15:00 uur. Je checkt de podcasts hier.

MEER ZIEN?

Bekijk meer 5 Essential Tracks van andere artiesten via het 5 Essential Tracks Youtube-kanaal!

Ster advertentie
Ster advertentie