Artiest

The Cool Quest

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. The Cool Quest
Een dynamische jazzy-hiphop band met invloeden uit zowel 90’s hiphop (A Tribe Called Quest) als uit eigentijdse bands (Kyteman, The Roots). In juni 2014 wordt de band uitgeroepen tot Radio 6 Soul & Jazz Talent. In februari 2015 volgt de titel 3FM Serious Talent.

De bandleden van The Cool Quest ontmoeten elkaar min of meer bij toeval op een jamsessie in 2010. De samenwerking bevalt zo goed dat ze besluiten om officieel met elkaar te gaan samenwerken.

Hiphop, pop en funk

Dit leidt tot hun debuutalbum Funkin’ Badass, dat in 2014 verschijnt. In datzelfde jaar verschijnt ook de single ‘Shine’. Na deze single slaat de band een nieuwe weg in. De saxofoon wordt ingeruild voor een gitaar, wat zorgt voor een meer electronische sound: een mix van klassieke hip hop en moderne popmuziek met een vleugje funk, waardoor het sterk doet denken aan de energie van hip hop uit de vroege jaren 90.

Tweede album

De EP ‘Pulsar’ (2016) en singles ‘Heatwaves’ (2016), ‘Coastline’ (2016) en ‘Runnin'’ zetten de toon (en verwachtingen) voor het nieuwe album dat in het voorjaar van 2018 uitkomt. Het heet Vivid en heeft een lekkere funky sound, met een goede kwak hiphop en rap. 

Tracks van The Cool Quest