Muzieknieuws

VoorAan viert album release van Foo Fighters met fans

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. VoorAan viert album release van Foo Fighters met fans

Vanaf 2 juni is het album 'But Here We Are' van Foo Fighters uit. Met daarop natuurlijk ex-3FM Megahit 'Rescued'. 3FM-dj's Jamie en Olivier vierde in VoorAan samen met een groep die-hard fans om 00:00 stipt de release door hem van begin tot eind op de radio uit te draaien tijdens de 'Foo Fighters album Unboxing'.

Vanaf het moment dat de luisteraars de studio betraden was de spanning tastbaar. Zelfs met de al uitgekomen singles die het stuk voor stuk goed deden wist nog niemand wat voor album dit zou worden. Het is immers de eerste release van de band sinds het overlijden van hun drummer, Taylor Hawkins. Gelukkig zijn deze zorgen snel verdwenen. Binnen enkele nummers wist iedereen het. De band is terug en ze doen Taylor ter ere.

'But Here We Are'

De eerste reacties zijn binnen en ze zijn fantastisch. Luisteraars in de studio vinden het album emotioneel en een écht Foo Fighters album. Ook wordt de band vergeleken met de hedendaagse Rolling Stones, omdat ze echt nog wel even door zullen gaan. Vooral het afsluitende nummer 'Rest' maakt veel indruk. Zo is is het onder de luisteraars in de studio de grote favoriet en is de intieme akoestische ballad het een passende afsluiter voor de emotionele rollercoaster van een album als deze.

Quote

Ik moest wel even vier keer slikken.

3FM luisteraar Francine

Ook deelden enkele luisteraars hun bijzondere verhalen en ervaringen met de band. Zoals Nina, die door gigantische pech jarenlang keer op keer concerten van de band misliep, tot één show die zó bijzonder was dat het toch wel een hoop goed maakte.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Benieuwd naar het album? Luister het dan hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie