Muzieknieuws

Twelve Carat Toothache is het nieuwe album van Post Malone

foto: Flickr
  1. Nieuwschevron right
  2. Twelve Carat Toothache is het nieuwe album van Post Malone

We hebben er een tijd naar moeten gissen, maar het is zo ver: het vierde studioalbum van Post Malone is eindelijk uit! Vanaf nu is Twelve Carat Toothache overal te beluisteren.

Lang gewacht

In april 2020 liet Post Malone al weten dat hij bezig was met een album, waarna het nieuws naar buiten kwam dat de rapper in 2021 maar liefst twee projecten zou uitbrengen dat jaar. De projecten kwamen er beide niet maar gelukkig was Twelve Carat Toothache begin 2022 klaar om uitgebracht te worden.

Toch koos Post Malone er samen met zijn label voor om de release uit te stellen. Dit vanwege de pandemie. De rapper vertelt aan Wall Street Journal dat hij, ondanks de pandemie, zijn beste album tot nu toe heeft gemaakt. "To be honest, I think everyone in America is going a little bit crazy sitting at home all day. So I've gone a little bit crazy, and I wanted to take more steps outside of my comfort range and make music that I think — to me — is some of the best I've made. I probably say that every album cycle, but for me it feels so special."

Samenwerkingen

Op het album zijn ook een aantal samenwerkingen te vinden. Allereerst de track die vorig jaar al uitkwam met The Weeknd, 'One Right Now.' Dit zal de 13e track op het album zijn. Ook laat de artiest op Instagram weten dat er samenwerkingen opstaan met niemand minder dan the Kid Laroi, Doja Cat, Roddy Ricch en de leadzanger van Fleet Foxes, een band waar de rapper erg fan van is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Twelve Carat Toothache

Het album bevat 14 tracks en zal ongeveer 45 minuten duren. De artiest is al meer dan twee jaar bezig met dit album en laat aan Billboard weten dat Twelve Carat Toothache vooral gaat over de gevoelens en gedachten van de rapper: "Speak more to how I'm feeling at the moment: the ups and downs and the disarray and the bipolar aspect of being an artist in the mainstream".

Het is een erg persoonlijk album waarin hij rapt over de ups en downs van het leven als artiest. Dit album is het kortste album dat de rapper maakte en is de opvolger van Hollywood's Bleeding. Nog een paar nachtjes slapen en dan kan je het horen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie