Muzieknieuws
NTR

Young Marco over 'What You Say?': "Ik had al snel het gevoel dat het iets bijzonders was"

foto: Timo Pisart
  1. Nieuwschevron right
  2. Young Marco over 'What You Say?': "Ik had al snel het gevoel dat het iets bijzonders was"

Nú al de club banger van 2023: ‘What You Say?’ van Young Marco. Justin Verkijk sprak met Young Marco over het maakproces van het nummer.

De club banger 'What You Say?' zorgde afgelopen zomer onder andere op Dekmantel Festival al voor de nodige hype, maar is dan nu ook ein-de-lijk officieel overal te beluisteren. 3FM-dj Justin Verkijk was hier destijds live bij en sprak nu maanden later met maker Young Marco over het ontstaan van de track.

Uitzichtloos gevoel

Voor het eerst in tien jaar zat Marco door corona weer thuis en dat uitzichtloze gevoel dat hij erbij kreeg, leidde tot een soort existentiële crisis. Opeens hoorde hij tijdens die periode het originele nummer 'Hide and Seek' van Imogen Heap, zo vertelt hij aan Justin: "Die tekst en dat nummer spraken zo erg dat moment aan, of het nog goed zou komen of niet, dat had een hele lading". Hij wist dat hij er iets mee mist doen: "Toen dacht ik: weet je, als het allemaal nog goedkomt, dan doe ik een boilerroom op Dekmantel en dan ga ik daar iets mee doen".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Viral

Marco ging aan de slag met het nummer en iedereen die het hoorde was direct enthousiast: "Ik had al snel het gevoel dat het iets bijzonders was". Afgelopen zomer was daar dan ook eindelijk het moment: de boilerroom op Dekmantel. Vanaf dat moment ging alles heel snel: "Toen is het viraal gegaan op social media".

Inmiddels heeft Young Marco het nummer dus uitgebracht. Dat het daarvoor al viraal ging op social media heeft ook de aandacht van bijvoorbeeld grote platenlabels getrokken. Benieuwd of Young Marco misschien wel met een van hen zal samenwerken, of we hem volgend jaar misschien wel op festivals als Coachella kunnen verwachten en of hij eigenlijk Imogen Heap al gesproken heeft over het nummer? Kijk snel het hele fragment terug.

Ster advertentie
Ster advertentie