Muzieknieuws

Pinkpop bereidt zich voor op de hittegolf dit weekend

foto: Bullet-Ray van Olphen
  1. Nieuwschevron right
  2. Pinkpop bereidt zich voor op de hittegolf dit weekend

Aankomende vrijdag gaat Pinkpop weer van start! De weersvoorspellingen zien er goed uit, op vrijdag en zaterdag worden er zelfs temperaturen tussen de 29 en 31 graden verwacht. Dit betekent: extra maatregelen voor de organisatoren. Pinkpop festivalmanager Niek Murray vertelt hoe hij daarop inspeelt.

Opbouw

"Bij de opbouw van het festival zijn al honderden mensen betrokken", vertelt Niek, "daarom monitoren we het weer nu al constant." De EHBO is ook al geïnstrueerd om bezoekers aankomend weekend extra in de gaten te houden. Ook zijn er extra waterpunten en worden festivalgangers extra ingelicht.

Let op jezelf

Punten waar veel drukte wordt verwacht worden van extra water voorzien zodat ze dit nog kunnen uitdelen. Naast extra waterpunten probeert de organisatie mensen zelf ook voor te bereiden. Neem een hoofddeksel mee en drink genoeg water is de boodschap. Niek vertelt dat het festival erop voorbereid is. "In de laatste vijftig jaar is het wel vaker erg warm geweest tijdens het festival, maar we hopen dat mensen goed op zichzelf letten."

Ster advertentie
Ster advertentie