Muzieknieuws

Pearl Jam heeft wel erg bijzondere inval-drummers

foto: Flickr
  1. Nieuwschevron right
  2. Pearl Jam heeft wel erg bijzondere inval-drummers

Het was een aparte week voor Pearl Jam. Drummer Matt Cameron werd positief getest op covid-19 maar de band had een aantal shows op de planning staan. Daarom bedacht de band een originele oplossing.

Oud gitarist van de Red Hot Chili Peppers Josh Klinghoffer speelde mee met de band maar ook vroeg Leadzanger Eddie Vedder aan het publiek of fans nummers wilde drummen voor de band. Dit zorgde voor een aantal bijzondere shows!

Fans uitnodigen

Om de shows door te laten gaan had de band als invaldrummer niemand minder dan Josh Klinghoffer uitgenodigd. Het ex-Red Hot Chili Peppers-bandlid speelde mee met tracks als ‘Elderly Woman Behind The Counter In A Small Town’, ‘Why Go’ en ‘Corduroy’. Daarnaast nodigde Eddie Vedder ook fans uit om nummers mee te spelen. Zo mocht de jonge fan Josh Arroyo 'Yellow Ledbetter' drummen. Hij werd uitgekozen omdat hij een shirt aanhad met hierop alle voormalig drummers van Pearl Jam.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Spijbelen

Naast dat de band het publiek vroeg om drummers was er ook nog een fan die het heft in eigen handen nam. De achttienjarige student Kai Neukermans besloot een berichtje te sturen naar Olivia, de dochter van de leadzanger met de vraag of hij een nummer mee mocht drummer tijdens een optreden in de Oakland Arena.

Dit deed hij aan de hand van een filmpje dat hij maakte om de band te overtuigen, en spijbelde school hiervoor. Geen verkeerde keuze, aangezien hij door Eddie Vedder zelf het podium op werd geroepen om de track ‘Mind Your Manners’ mee te spelen.

Ster advertentie
Ster advertentie