Muzieknieuws

Marcus Mumford kondigt eerste soloalbum aan

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Marcus Mumford kondigt eerste soloalbum aan

Met een handgeschreven briefje op Twitter, kondigt Marcus Mumford (frontman Mumford and Sons) aan dat op 16 september zijn solo debuutalbum verschijnt. Samen met producer Blake Mills is hij de studio ingedoken om een album te maken die dicht bij de zanger staat. Het is het eerste werk dat Marcus solo uitbrengt.

(self-titled)

Op de debuutplaat gaat Mumford verschillende vette samenwerkingen aan. Zo vind je onder andere Brandi Carlile, Clairo, Monica Martin & Phoebe Bridgers op het album. Phoebe Bridgers komt hier niet helemaal uit de lucht gevallen. Samen met Mumford & Sons heeft de artiest al eens het podium gedeeld op het Newport Folk Festival in 2018, en blijkbaar beviel deze samenwerking.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Quote

In January 2021, facing demons I danced with for a long time in isolation, I wrote a song called ‘Cannibal'. I took it to my friend Blake Mills, and we began the process of making the album, dear to my heart, called ‘(self-titled)’.

Marcus Mumford

Sons zonder Mumford?

Betekent dit aankomende album ook het einde van de band Mumford & Sons? Deze geruchten gaan al een tijdje, ook doordat afgelopen jaar gitarist Winston Marshall uit de band vertrok vanwege politieke overtuigingen. Gelukkig ziet het er naar uit dat Mumford nog voorlopig gewoon bij zijn Sons zal blijven. Marcus vertelde eerder namelijk al tijdens een show over de soloplaat die in de maak was, en dat hij dit deed met 'full blessing' van de band waar hij nog steeds inzit.

Voordat het solo werk van Marcus uitkomt, nog maar even genieten van de 3FM Exclusive die Mumford and Sons in 2020 deed.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie