Mega Top 30 (AVROTROS)
AVROTROS

Marcus Mumford doneert inkomsten ‘You’ll Never Walk Alone’ aan het goede doel

  1. Nieuwschevron right
  2. Marcus Mumford doneert inkomsten ‘You’ll Never Walk Alone’ aan het goede doel

Zo hoor je tijden lang niks van ‘m en zo kom je Marcus Mumford ineens overal tegen… Vorige week verwelkomden we hem voor het eerst zonder zijn groep Mumford & Sons, als vocalist op ‘Lay Your Head On Me’ van Major Lazer. Deze week is ‘ie zelfs écht helemaal solo te bewonderen, in het gevoelige ‘You’ll Never Walk Alone’.

De track is uitgegroeid tot anthem van de corona-crisis. Het nummer is al vijfenzeventig jaar oud en komt uit de musical ‘Carousel’, uit 1945. Het is drie keer eerder een hit geweest. In 1976 kwam good old Lee Towers er mee tot plaats 4. In 1985 bereikt de gelegenheidsformatie the Crowd de dertigste plaats, met een inzamelingsactie na een ramp in een voetbalstadion in Engeland. En tien jaar later, in 1985, komen Gerry & the Pacemakers er mee tot 34 als hun single uit 1963 wordt gebruikt in een tv-reclame.

En nu is het dus aan mr. Mumford die de inkomsten van het nummer zal doneren aan The Grenfell Foundation en War Child UK, twee organisaties die kwetsbare gemeenschappen extra helpen in de corona-pandemie.

Ster advertentie
Ster advertentie