Muzieknieuws

Florence + The Machine brengt nieuw album 'Dance Fever' uit

foto: Florence + The Machine
  1. Nieuwschevron right
  2. Florence + The Machine brengt nieuw album 'Dance Fever' uit

Goed nieuws voor Florence + The Machine fans! We hebben er bijna vier jaar op moeten wachten, maar de band heeft vandaag hun vijfde studio album Dance Fever gedropt. De afgelopen maanden gaf de band ons al vier tracks om van te genieten en vanaf vandaag kun je de resterende tien nummers ook overal beluisteren! Dance Fever is het pandemie album van de band en is volgens leadzangeres Florence het meest persoonlijke album dat ze ooit heeft gemaakt.

Choreomanie

Het idee van dit album vormde zich nog voor de pandemie. Leadzangeres Florence had een obsessie met Choreomanie, de ziekelijke drang om te blijven dansen die soms zelfs leidt tot blessures en de dood. Naarmate ze meer las over deze ziekte ging ze bij zichzelf na hoe het voor haar zou zijn om optreden volledig op te moeten geven. En toen was daar de pandemie.

Dance Fever

Dance Fever gaat dus over choreomanie maar de tracks zelf hebben ook individuele betekenis. De nummers gaan over engelen en duivels, leven en dood en geven ons een kijkje in de gedachten van Florence. Zo zingt de zangeres in 'Heaven Is Here' “Every song I wrote became an escape rope tied around my neck to pull me up to heaven”, waarin ze haar heftige emoties in de pandemie woorden toekent. Ze beschrijft dit vijfde album als meest persoonlijke album ooit. Terwijl de zangeres net als wij in lockdown zat, ging ze haar diepste emoties aan. Omschreven in situaties, persona's en vergelijkingen brengt ze ons dit bijzonder mooie album.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie