Muzieknieuws

Typhoon wint prijs met rap voor Klokhuis over stotteren

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Typhoon wint prijs met rap voor Klokhuis over stotteren

Typhoon heeft al veel prijzen gewonnen in zijn carrière, maar recent heeft hij zijn collectie uitgebreid. Hij heeft voor het nummer 'Liedje Over Stotteren' de Willem Wilminkprijs voor beste Kinderlied ontvangen.

Klokhuis

Bijna iedereen kent het Klokhuis wel: informatieve afleveringen waarin elke dag een ander onderwerp wordt besproken. Werkelijk alles waar kinderen mee te maken krijgen, komt aan bod. Vaak ook met een aanstekelijk liedje.

Zo ook het thema stotteren. En wie bel je dan op om hier een rap over te schrijven? Typhoon natuurlijk!

“Stotteren is geen handicap, maar een extra middel. Je wordt er creatiever van met woorden”, aldus Typhoon. Hijzelf stottert ook en probeert alle kinderen met dit nummer een hart onder de riem te steken.

De jury van de prijs is het hier ook mee eens: “Typhoon is erin geslaagd om in zijn rap twee onverenigbaar lijkende begrippen met elkaar te verzoenen: stotteren en rappen”.

Check hieronder het volledige nummer!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Interview met Jurrian van Dongen

'Stotteren' is één van de vele liedjes die in Klokhuis te horen zijn. In de middagshow spreken Frank en Eva muziekschrijver Jurrian van Dongen, wie liedjes schrijft voor Klokhuis. Hij won hier o.a. een prijs mee voor zijn liedje 'Ziekenhuis'

"Als het gevoel van een moeilijk onderwerp niet overkomt in een fragmentje, kiezen we voor een liedje. Dat gaat sneller naar je hart en naar je ziel toe, dan bij een informerende tekst." vertelt Jurrian over waarom ze muziek gebruiken bij Klokhuis.

Bekijk het volledige fragment hieronder!

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie