Muzieknieuws

Rechter schorst vergunning Welcome To The Village

foto: Welcome To The Village
  1. Nieuwschevron right
  2. Rechter schorst vergunning Welcome To The Village

Het leek allemaal in kannen en kruiken voor het festival in de Friese weilanden, maar niets is minder waar. Welcome to the Village staat namelijk weer op losse schroeven nadat de rechter de vergunning heeft geschorst.

De Leeuwarder Courant meldt dat de rechter vanmiddag uitspraak heeft gedaan in de rechtszaak die aangespannen werd door een groep genaamd Groene Ster Duurzaam.

De Leeuwarder Courant zegt het volgende: "In de net gepubliceerde uitspraak stelt de rechter dat de afgegeven vergunning tot zes weken is geschorst, in afwachting van een besluit over een bodemprocedure tegen de vergunning voor Welcome to the Village."

Volgens de woordvoerder van de stichting Groene Ster Duurzaam betekent de uitspraak dat het festival niet door kan gaan. De stichting procedeert sinds 2015 tegen de festivals in de Groene Ster. Aanleiding voor de oprichting van de stichting was de eerste editie van Psy-fi in 2014. Dat festival duurde toen vijf dagen en ging 24 uur per etmaal door.

De afgelopen jaren is Groene Ster Duurzaam regelmatig achteraf in het gelijk gesteld door de rechter. Maar tot het niet doorgaan van een festival is het tot nu toe niet gekomen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Op losse schroeven

Door de schorsing van de vergunning lijkt het festival niet op de geplande data door te gaan op 16, 17 en 18 juli in Leeuwarden.

De organisatie heeft zelf nog niet gereageerd op het nieuws.

Ster advertentie
Ster advertentie