Muzieknieuws

Billie Eilish betovert de Ziggo Dome

foto: Matty Vogel
  1. Nieuwschevron right
  2. Billie Eilish betovert de Ziggo Dome

"Amsterdam, je maakt het altijd waar, ik heb nog nooit een show in Amsterdam gespeeld die niet mijn favoriete show ooit was. Ik ben blij om terug te zijn." Met deze energie trapte Billie Eilish afgelopen weekend haar show in de Ziggo Dome af. De zangeres gaf een prachtige show weg waar bijna alle tracks aan bod kwamen. Ze vloog door de ruimte, er was confetti en bovenal was er heel veel liefde.

Goed samengestelde setlist

Billie laat een groot deel van haar nummers horen in de ander halfuur durende show. Het eerste halfuur van de show gaat iedereen volledig uit z'n plaat op nummers als 'Bury A Friend' en 'Therefore I Am'. Wanneer de energie omlaag gaat is het tijd voor een akoestisch gedeelte waar de zangeres zelfs een nieuw liedje primeurt! Richting het einde verblijdt ze ons met hit na hit waarna ze de show afsluit met haar grootste hit 'Bad Guy' en fanfavorite 'Happier Than Ever'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vliegen door de zaal

Special effects had deze show genoeg. Op het scherm achter het podium waren aansluitende beelden te zien, een soort duivel in het rood of baby foto's van de zangeres wanneer ze de track 'Getting Older' zingt. Samen met de lasers, lichten en rookmachines zorgde dit voor bijzondere sferen in de zaal.

Billie zelf danste en rende zonder moeite de hele zaal door. Op het podium was een soort afdaling gemaakt waar ze overheen slenterde waardoor je extra goed zicht op de zangeres had vanuit iedere hoek van de Ziggo Dome. Halverwege de show was Billie ineens niet meer op het podium te vinden. De zangeres stond op een kraan en werd door de zaal heen gedraaid. Een fantastisch gezicht!

foto: Matty Vogel

Alleen maar liefde

Het publiek werd ook niet vergeten. Om de zoveel nummers vroeg Billie even aan iedereen of het nog goed ging, en halverwege werd er water gebracht naar de mensen die helemaal in het midden stonden. De hele zaal moest een momentje nemen om even goed adem te halen. "Wees niet eigenwijs en als je je licht voelt in je hoofd, zeg het dan tegen degene naast je."

Met een regenboogvlag die ze van fans kreeg om haar heen deed ze richting het einde van de show nog een laatste oproepje. "Zeg tegen degene naast je hoeveel je van ze houdt en geef elkaar een hele dikke knuffel."

En zo stond de hele zaal ineens arm in arm.

foto: Matty Vogel

Ster advertentie
Ster advertentie