Muzieknieuws

Blaudzun speelt 'REAL HERO' in de 3FM Live Box

foto: NPO 3FMfoto: NPO 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Blaudzun speelt 'REAL HERO' in de 3FM Live Box

Maandagochtend was hij te gast bij 3FM-dj Wijnand Speelman (die een weekje Sander overneemt). Hij vertelt over zijn bezigheden in de pandemie, hoe het nummer tot stand gekomen is en natuurlijk speelt hij de track nog live, met zijn band.


"Ik heb er vooral weer zin in"

"Je bent het niet verleerd, toch?" opent 3FM-dj Wijnand het interview mee. "Nee joh, gek. Ik ben blij dat ik weer lekker mag gaan spelen!" wordt er lachend gereageerd door Blaudzun.

Onlangs heeft de singer-songwriter nog op een testevenement mogen optreden, maar daarvoor heeft hij langer dan anderhalf jaar niet op het podium gestaan. "Ik had er vooral weer heel erg zin in".

Nieuwe muziek

Stilgezeten heeft Blaudzun echter niet. 'REAL HERO', het nummer die hij maandagochtend speelde in de 3FM Live Box, is een van de singles van zijn aankomende album die verschijnt in januari 2022.

Het nummer is geschreven voor het zoontje van een van Blaudzun zijn beste vrienden. Het jongetje was namelijk ernstig ziek. Blaudzun: "Ik heb het liedje geschreven als ode naar hem, omdat hij een kleine held was."

Bekijk de liveversie van 'REAL HERO' in de 3FM Live Box hieronder!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie