Muzieknieuws

Goldband met nieuwe hit 'Psycho' in de 3FM Live Box

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Goldband met nieuwe hit 'Psycho' in de 3FM Live Box

Vanmorgen was Goldband te gast bij Sanders Vriendenteam. De band zette de 3FM Live Box op z'n kop en speelde hun nieuwste festivaltrack 'Psycho'. De mannen brachten ter afscheid van Sander een bloemetje mee en samen spraken ze over het drukke schema van de band en waar de inspiratie van deze track nou eigenlijk vandaan kwam.

'Psycho'

In de 3FM live Box speelden de mannen hun nieuwste track 'Psycho', een echte festivalbanger. Toch is de aanleiding van deze track misschien niet meteen wat je ervan verwacht. 'Pycho' is namelijk geïnspireerd op een schilderij!

De mannen gingen een samenwerking aan met het Mauritshuis en hiervoor mochten ze een schilderij uitkiezen waar ze in een track iets over konden vertellen. Ze kozen voor Christus in het voorgeborchte, een schilderij waarop Christus afreist naar de onderwereld om Adam en Eva mee te nemen naar de hemel. Onderweg naar shows toe luisterde de band best wel pittige tracks vertellen ze zelf. En in combinatie met het schilderij ontstond deze track.

Benieuwd hoe dit in de 3FM Live Box klinkt? Luister 'm hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Goldband

Goldband is een groep zingende stukadoors uit het prachtige Den Haag. De band bestormde de hitlijsten met tracks als 'De Langste Nacht' en 'Noodgeval' en bracht eind 2021 hun debuutalbum Betaalbare Romantiek uit. Ze sleepte op de 3FM Awards maar liefst 3 prijzen binnen en niet alleen 3FM is fan van ze; aankomende zomer zijn ze op bijna alle festivals te vinden, van Down The Rabbit Hole tot Rock Werchter!

Ster advertentie
Ster advertentie