Muzieknieuws

Beachdog speelt single 'Swords Up In The Air' in de 3FM Live Box

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Beachdog speelt single 'Swords Up In The Air' in de 3FM Live Box

Vanmorgen was niemand minder dan Beachdog op bezoek in de 3FM Live Box. De band bracht eind april hun debuutalbum Beachdog uit. Na een paar leuke releasefeestjes werd het natuurlijk ook tijd om even bij Sanders Vriendenteam langs te komen. Hier speelden ze de single van de debuutplaat genaamd 'Swords Up In The Air'.

'Swords Up In The Air'

De track klinkt niet voor niets als een strijdlied. Leadzanger David werd geïnspireerd door de animeserie Attack On Titan. In deze serie wordt de mensheid aangevallen door reuzen. Daarom besluiten ze enorme muren om hun steden heen te bouwen. Na een tijd ontstaat er een vraag bij een aantal mensen. Gaan we ons verstoppen in de muren of gaan we strijden? Vandaar de tekst "Let’s stay inside these walls, and be safe. But stay and you will never live".

Benieuwd hoe de live versie klonk in de 3FM Live Box? Check 'm hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beachdog

De grunge/hardrock-band is vorig jaar opgericht en sindsdien heeft Beachdog niet stilgezeten. Eind 2021 kwam de eerste EP uit, en daarop volgde afgelopen maand alweer de debuutplaat. De band bestaat uit vijf leden waarvan je frontman David misschien wel herkent van zijn vorige band John Coffey. Beachdog is aankomend festivalseizoen te vinden op festivals waaronder Dauwpop en Vestrock. In de gaten houden dus!

Ster advertentie
Ster advertentie