Muzieknieuws

Maan en Goldband verlangen naar elkaar in nieuwe 3FM Megahit 'Stiekem'

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Maan en Goldband verlangen naar elkaar in nieuwe 3FM Megahit 'Stiekem'

Als je afgelopen zomer op Lowlands bij de Goldband-show stond, dan had je de eer om de vonken tussen Maan en zanger Karel Gerlach er vanaf te zien spatten. En die pas ontluikende liefde maakt vandaag een sprongetje naar een samenwerking. Maan en Goldband hebben namelijk samen de nieuwe single 'Stiekem' gelanceerd en daarmee scoren ze meteen de 3FM Megahit.

'Stiekem'

'Stiekem' is de relatie tussen Maan en Karel Gerlach alles behalve. Op het podium van de Alpha lijken de twee hun liefde te hebben bevestigd. Tijdens een optreden op Lowlands is Maan op het podium geklommen bij haar nieuwe vlam van Goldband. En die liefde blijkt de inspiratie te zijn geweest voor de single die ze vanmiddag hebben uitgebracht.

Het nummer gaat over twee mensen die naar elkaar verlangen. ‘Stiekem ben ik met je bezig, niemand die komt het te weten’, zingt Maan flirterig in de nieuwe synthpop-knaller. De plaat wordt begeleid met een coole videoclip van de hand van regisseur/alleskunner Véras Fawaz. Daarin neemt Maan als ware femme fatale de roddelpers en de juicekanalen op de hak die hun neus iets te diep in Maan's privéleven duwen (en zo de relatie van Maan en Karel eigenhandig outten). Check de clip hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Koningen van de festivalzomer

"Een samenwerking met Goldband stond hoog op mijn lijstje en ik kan dan ook niet wachten om samen de festivals plat te spelen met dit nummer." Én dat is precies wat de mannen uit Den Haag de afgelopen zomer hebben gedaan. De band bestaat uit de drie van origine stukadoors: Karel, Milo en Boaz. Ze maakten indruk op de festivalpodia van onder meer Lowlands, Pukkelpop, Rock Werchter en Appelpop. De set van Goldband op Lowlands groeide in korte tijd uit naar de meest bekeken en heeft inmiddels bijna één miljoen views op YouTube. Ook scoorde ze een enorme hit met het nummer 'Noodgeval' waarmee ze de hoogste stijger dit jaar waren in de 3FM Top 1003 van deze eeuw.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Naar De Maan'

Ook Maan is goed op pad en heeft inmiddels een tweede samenwerking met een grote Nederlands band te pakken dit jaar. Eerder bracht ze met De Jeugd van Tegenwoordig de track 'Naar De Maan' uit. De nieuwe single 'Stiekem' wordt toegevoegd aan het album Leven dat Maan onlangs heeft uitgebracht. "Het is een hoofdstuk dat ik afsluit, nu wil ik juist een alternatievere kant op, iets minder dat commerciële." En daarin laat ze zich inspireren door artiesten als Goldband, S10, Froukje, De Jeugd en Fresku. "Muzikaal mag het allemaal iets minder braaf, ik wil gewoon béúken. Dit nummer is dan ook één van mijn favorieten. Ik denk dat dit een hele mooie mix is van onze sound", laat Maan weten in een interview met 3voor12.

In de zomer is ze met de Goldband-boys mee naar festivals en clubs geweest waar Maan zelf nog geen debuut heeft gemaakt. "Ik heb best veel festivals gedaan. Maar nóóit Down The Rabbit Hole of Wildeburg. Ik dacht: wow, dit zijn nice plekken, hier wil ik OOK spelen. Nu is mijn doel… tja, om op Lowlands te staan!" De tijd zal het leren Maan. Wij kunnen de komende tijd in ieder geval genieten van deze prachtige samenwerking!

Ster advertentie
Ster advertentie