Muzieknieuws
NTR

Biig Piig speelt een intieme sessie in de 3FM Live Box

foto: Vera On Track
  1. Nieuwschevron right
  2. Biig Piig speelt een intieme sessie in de 3FM Live Box

Vorig jaar kreeg Biig Piig de India aan het dansen op Lowlands en dit jaar stond ze tussen Nia Archives en Fred again.. op de BBC Sound of 2023 longlist. Haar dansbanger 'Kerosene' stond al op repeat op 3FM en zelfs Billie Eilish is fan. Genoeg redenen om Biig Piig in de gaten te houden.

Biig Piig live bij 3FM

Tussen haar optredens in Parijs en Amsterdam maakte Biig Piig een tussenstop bij 3FM. Ze speelde een intieme set bij Vera On Track. Met nieuwe nummers 'In The Dark' en 'Ghosting' kreeg ze iedereen stil. Ze sloot af met 'Shh', een van de favoriete nummers om op te relaxen van Billie Eilish.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bubblegum

Jess Smyth (Biig Piig) sprak met 3FM-dj Vera Siemons over haar nieuwe mixtape Bubblegum. Klinkt heel zoet, maar eigenlijk gaat het over toxische relaties en jezelf isoleren. "It's a story of falling in love and finding yourself in a toxic cycle of wanting that to heal you and then realizing it's not enough and things need to change.", vertelt Jess.

Biig Piig is Iers, maar ze groeide als kind op in Spanje. Een deel van haar teksten zingt ze dan ook in het Spaans. "When Spanish comes in my songs, it's always very personal. It feels like I'm talking directly to the person it's about."

Check het interview hier:

Vera On Track

Vera Siemons presenteert elke zaterdag- en zondagavond het programma Vera On Track op NPO 3FM, van 19:00​​​ uur tot 22:00​ uur. Luister voor de beste nieuwe muziek, het laatste festivalnieuws en interviews die je een kijkje achter de schermen geven van je favoriete festivals en artiesten!

Ster advertentie
Ster advertentie