Mega Top 30 (AVROTROS)
AVROTROS

De Mega Top 50 wordt de Mega Top 30!

  1. Nieuwschevron right
  2. De Mega Top 50 wordt de Mega Top 30!

De Mega Top 50 wordt de Mega Top 30!

En dat is niet de enige verandering, want vanaf aankomende editie is het ook nog eens de meest actuele hitlijst van Nederland.

Zo wordt de volgorde van de top 3 tijdens de uitzending van de lijst pas bepaald door de luisteraars en vertegenwoordigt de lijst zo nog beter welke platen er op dat moment het meest populair zijn. Hoe je dat doet? Dat wordt deze week bekendgemaakt! Ook sluit de lijst door de iets aangepaste samenstelling beter aan bij wat populair is onder de 3FM-luisteraar.

De luisteraar kiest

Olivier Bakker is nu al een tijdje de 3FM-dj die de Mega Top 30 presenteert is enthousiast over de verandering: "Door de lijst van 50 naar 30 te brengen kunnen we nu alle tracks in de uitzending laten horen. De top 3 bestaat als vanouds uit de 3 populairste tracks op dat moment, maar door luisteraars live te laten stemmen over de volgorde krijgen we echt de meest actuele hitlijst van Nederland."

Mega Top 30 op 3FM

Sharid Alles, zendermanager NPO 3FM: "De Mega Top 50 is al 26 jaar een begrip en belangrijk onderdeel van 3FM. 3FM is heeft zich qua muziekstijl de afgelopen jaren ontwikkeld en dat hoorde je niet direct terug in de lijst. Nu wordt, naast airplay op verschillende zenders, streams op Spotify en views op YouTube beter rekening gehouden met wat onder de 3FM-luisteraar populair is zodat de lijst nu beter aansluit bij wat er verder op de zender te horen is."

De Mega Top 30 (AVROTROS) is elke zaterdag tussen 14.00 en 16.00 uur te horen op NPO 3FM.

Ster advertentie
Ster advertentie