Mark + Rámon (BNNVARA)

DJ Chuckie scoort een wereldhit met J Balvin!

  1. Nieuwschevron right
  2. DJ Chuckie scoort een wereldhit met J Balvin!

Hoewel hij een paar jaar geleden nog langs alle Nederlandse clubs toerde, hadden we al lange tijd niets van DJ Chuckie gehoord. Tót afgelopen weekend, toen hij opeens weer bovenaan alle charts stond met wereldster J Balvin. Bij Mark+Rámon vertelt Chuckie over de 36 miljoen views, de totale gekte op 'zijn' Aruba én over een mogelijke samenwerking met Enrique Iglesias.

Het is een bijzonder verhaal: hoe kwam J Balvin, die die deze zomer een enorme hit scoorde met Mi Gente, bij 'onze' Chuckie uit? "Ik woon al zes jaar op Aruba en wilde samenwerken met Jeon, de grootste zanger hier op de ABC-eilanden," vertelt Chuckie via de telefoon vanuit Aruba. "Ik heb hem samen met ChildsPlay een keer uitgenodigd in de studio, Machika was destijds nog gewoon een demo. Toen Jeon later voor een project zes maanden in New York zat, bleek dat hij in hetzelfde hotel verbleef als waar J Balvin woonde. 'Wat moet ik nu doen?', appte hij mij. Ik zei: ga gewoon lekker met 'm lullen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jeon trok zijn stoute schoenen aan en liet J Balvin wat van zijn muziek horen, waaronder Machika. "J Balvin was op zoek naar een nieuwe single - de druk was groot na Mi Gente - en zei: kom maar door met die nieuwe plaat, dat wordt mijn single!"

Telefoon roodgloeiend

Daarna ging het héél hard. Zo haalde J Balvin ook Anitta erbij (volgens Chuckie "de grootste artiest van Brazilië") en werd er een video opgenomen in Colombia. Chuckie vertelt: "Toen de plaat afgelopen vrijdag verscheen zat ik in Las Vegas, maar kreeg ik allerlei telefoontjes vanuit Aruba. Die sfeer daar is niet normaal - hoe vaak gebeurt het nou dat een Arubaan een nummer 1-hit heeft, en in één weekend 36 miljoen views scoort? De laatste die dat lukte was Boney-M ofzo, haha!"

Aan het circus komt voorlopig geen eind, want hetzelfde weekend stond de telefoon van Chuckie roodgloeiend. "Direct hingen Enrique Iglesias, De La Ghetto en Nicky Jam aan de lijn. Zij willen ook allemaal plaatjes maken, dus ik heb het er maar druk mee!"

Ster advertentie
Ster advertentie