Live Box

Waylon maakt zich niet druk over zijn deelname aan Songfestival

foto: Michiel Mölder
  1. Nieuwschevron right
  2. Waylon maakt zich niet druk over zijn deelname aan Songfestival

Wat heeft 2018 voor Waylon in petto? In elk geval een nieuw album en zijn deelname aan het circus dat het Eurovisie Songfestival heet.

Eurovisie Songfestival 2018

"Waarom niet!?" antwoordt Waylon op de vraag waarom je mee zou doen aan het Songfestival. "Je bent artiest. Als je sporter bent wil je ook op het grootste sportevenement presteren?" En hij doet het heus niet alleen voor internationale carrièrekansen. Daar staat 'ie voor open, maar het is geen must. "Of ik nou in Nederland speel of in Duitsland of Denemarken, die ervaring wordt niet echt heel anders."

Echt druk maakt Waylon zich dus niet over wat mensen zeggen over zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival. Hij is zo druk met zijn nieuwe album, een tour en The Voice of Holland dat een carrière in het buitenland niet zijn prioriteit heeft. Daarnaast kost het klauwen met geld, vertelde hij aan Domien.

Desalniettemin gaat hij knokken voor Nederland op het Songfestival, met zijn track 'Outlaw In 'Em'. Hij deed 'm live in de 3FM Live Box:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De grote Songfestival ken-je-concurrenten-quiz

Hoe druk is Waylon met zijn concurrenten? Tijd voor een quizje...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Een persoonlijk album

Aanstaande vrijdag komt Waylons nieuwe album uit, The World Can Wait. Het is een plaat geworden met heel persoonlijke liedjes. Zo is 'Shadows In The Dark' letter voor letter zíjn verhaal, van hoe hij opgegroeid is tot aan hoe zijn thuissituatie was. "Ik had nog nooit zo'n vrede met het opschrijven van dit verhaal." Het is natuurlijk niet de eerste keer dat Waylon persoonlijke verhalen op papier zet, maar dit was anders. Bij Domien vertelde hij er uitgebreid over.

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie