Live Box

The Murder Capital speelt 'Don't Cling To Life' in de 3FM Live Box

  1. Nieuwschevron right
  2. The Murder Capital speelt 'Don't Cling To Life' in de 3FM Live Box

Even voorstellen: The Murder Capital. Een band met ballen. Pitbulls met gitaren. Het vijftal, all the way from Dublin, kwam langs bij het Vriendenteam en speelden 'Don't Cling To Life' in de 3FM Live Box!

Angst, woede en verdriet

The Murder Capital staat voor de tweede keer dit jaar in de 3FM Live Box en de band blijft niet onopgemerkt in Nederland. Aan het begin van dit jaar speelden ze hun 'bozige punk' op Eurosonic Noorderslag en laatst nog op Into The Great Wide Open.

3FM-dj Sander Hoogendoorn vroeg aan frontman en zanger James McGovern of er veel is om boos over te zijn in Ierland, waarop hij antwoordt: "There are a lot of political and economical issues in my country. A lot of problems with mental care and homeless people." De sombere en emotionele eerste indruk gaan echter hand in hand met de grote passie en gedrevenheid van de band.

Hun sound doet met de krassende gitaren en psychologische postpunk erg denken aan hun stadgenoten Fontaines D.C. en IDLES. Zoals Sander het noemt: fijne herrie! Laat je meenemen naar de duistere new wave uit de vroege jaren tachtig met 'Don't Cling To Life'!

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie