Live Box

Terugkijken: The Vices in de 3FM Live Box

  1. Nieuwschevron right
  2. Terugkijken: The Vices in de 3FM Live Box

Woensdagochtend stonden The Vices in de 3FM Live Box. Ze deden hun track 'Sly Smiled Berlin Child' live en vertelden dat het gaat over een gedicht dat hun frontman ooit kreeg van een meisje waar hij verliefd op was.

Gedicht

Het meisje kwam oorspronkelijk uit New York, verhuisde toen naar Berlijn en kwam later naar Groningen. Floris, de frontman: "Het was een leuk meisje, maar door haar verleden wel een beetje verpest." Ze beschreef zichzelf als 'sly smiled Berlin child', wat 'sluw Berlijns kind' betekent. In het nummer zitten ook echt gedeeltes van het gedicht.

Ze was goed in video's maken, dus Floris verzamelde moed om aan haar te vragen of zij de videoclip wilde maken. Over een nummer dat over haarzelf gaat dus, niet echt in een positief daglicht. Toch vond ze het heel mooi en wilde het doen, dus kwam ze naar Berlijn om de video te schieten. Sander was wel benieuwd: is Floris nog steeds verliefd op haar? "Ik was wel verliefd op haar, maar dat was toen leuk en minder leuk. Nu niet meer, dat gaat niks worden."

'Sly Smiled Berlin Child' in de 3FM Live Box

Oud vertrouwd Groningen

The Vices staan op Eurosonic Noorderslag en spelen daar wel drie keer! Dat zullen ze vast wel spannend vinden, toch? Floris: "We zijn allemaal niet heel zenuwachtig. We komen uit Groningen, dus voor ons is het een thuiswedstrijd en het wordt heel hard."

Ster advertentie
Ster advertentie