Live Box

Blanks speelt 'Bittersweet' live bij 3FM (én zijn protestsong)

  1. Nieuwschevron right
  2. Blanks speelt 'Bittersweet' live bij 3FM (én zijn protestsong)

Het gaat hard met 3FM Talent Blanks: een eigen show in Paradiso staat gepland, hij treedt op tijdens Eurosonic Noorderslag én hij is genomineerd voor een MTV Push Award. Blanks, a.k.a. Simon de Wit, kwam langs in de ochtendshow van Sander om zijn nieuwe single 'Bittersweet' te spelen én de protestsong die hij voor het Vriendenteam maakte.

De volgers zijn heilig

Voor wie nog niet bekend is met de werkwijze van Blanks: hij schrijft veel van zijn muziek samen met zijn volgers. Je kunt het bijna zien als een grote emmer waar iedereen papiertjes met ideeën in gooit: "Ik zit meestal gewoon in mijn thuisstudio met een eigen soort Vriendenteam, haha. Ik vraag online aan volgers wat ze willen horen en uit al die comments pik ik dan een paar dingen waarmee ik een liedje maak. Eén melodie in 'Bittersweet' is bijvoorbeeld ingestuurd door een volger en die is 60% behouden gebleven."

Nu een eigen show in Paradiso in de agenda staat, is Blanks met zijn team ook aan het kijken of hij optredens in het buitenland kan regelen. De meeste fans wonen in Amerika, dus de kans is groot dat hij daar binnenkort ook naartoe gaat: "Ik kan daar waarschijnlijk nog iets grotere zalen spelen, maar ik wil vooral met mijn volgers kijken waar ik heen moet. Zij mogen bepalen waar ik speel!"

Blanks speelt 'Bittersweet' live bij 3FM

Protestsong 'Everything's Changing'

We lijken weer in een nieuw soort protestgeneratie te zitten. Niet alleen met de boeren, maar ook qua klimaat, zorg, bouwvak... Iedereen gaat de straat op! Daarom vond Sander het een goed idee als Blanks samen met 3FM-luisteraars een protestsong zou schrijven over Nederland anno 2019.

"Ik ben dinsdagochtend begonnen, via de 3FM Instagram. Welke instrumenten moeten erin volgens jullie volgers, welke tekst, welke melodieën, welke thema's... Kom maar door! Ik wilde in ieder geval iets schrijven waar iedereen zich nu in kan herkennen, maar misschien over 50 jaar nog steeds."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie