Kaat Tot Laat (EO)

Niels: 'Een jaar geleden ging het echt heel slecht, nu gaat het beter'

  1. Nieuwschevron right
  2. Niels: 'Een jaar geleden ging het echt heel slecht, nu gaat het beter'

In het kader van #trueselfie nam Niels contact op met MIND om te praten over zijn psychische issues. Hij wil dat jongeren open over zijn over hun problemen. Want nu gaat het goed, maar een jaar geleden ging het echt heel erg slecht. 3FM-dj Joram Kaat ging met hem in gesprek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Een jaar geleden

De Niels van een jaar geleden had epileptische aanvallen, had een gesloten houding, had spanningsaanvallen en het is heftig om te zeggen, maar de oude Niels, dus van een jaar geleden, wilde eigenlijk dood.

Hij wilde geen deel meer uitmaken van de samenleving. "Ik had het gevoel dat ik niks meer leverde en dat ik er een einde aan moest maken."

Stemmen

Joram kan het zich moeilijk voorstellen. "Ik heb wel eens slechte gedachten, zoals iedereen dat wel eens heeft. Maar wat gebeurt er dan precies bij jou in je hoofd?" Niels vertelt dat hij stemmen in zijn hoofd heeft. Stemmen die zeggen dat hij niks goed doet en dat hij er een einde aan moet maken.

Masker

Die onzekerheid is ontstaan na zijn mbo opleiding, toen hij steeds opener werd over zijn klachten. Dat deed hij puur omdat hij dat zelf wilde. Niet omdat dat moest. Hij zette langzaam maar zeker zijn masker af. Nu probeert hij te genieten van leuke "normale" dingen, zoals naar een concert gaan of iets drinken met vrienden. En dat gaat steeds beter. Gelukkig.

Check voor meer persoonlijke verhalen 3fm.nl/trueselfie.

ZIT JE ERGENS MEE OF ZIE JE HET (EVEN) NIET MEER ZITTEN? KLIK HIER VOOR HULP. MEER #TRUESELFIE-VERHALEN? KLIK DAN HIER.

Ster advertentie
Ster advertentie