Interview

Indian Askin gooit alle demonen eruit in de 3FM Live Box

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Indian Askin gooit alle demonen eruit in de 3FM Live Box

'VoorAan' is dé plek als het aankomt op het ontdekken van nieuwe muziek. 3FM-dj's Jamie en Olivier laten je iedere maandag t/m donderdag tussen 22.00 en 01.00 kennismaken met de nieuwste releases en grootste beloftes. Dit keer met een oude bekende: Indian Askin.

Nieuw tijdperk

Het is alweer even geleden sinds de Amsterdamse formatie Indian Askin in 2016 vernoemd werd tot 3FM Talent. Er is sindsdien veel gebeurd en veranderd, zowel in de muziek als in de gehele vorm van de band. In 2020 is de band namelijk "gestopt" te blijven spelen in de originele formatie. Gelukkig betekende dit niet het einde.

Frontman Chino besloot om niet op te geven en de band in een "vrije vorm" door te zetten. Zo is er altijd plek voor de andere voormalige leden om zich weer even terug aan te sluiten voor een show, jamsessie of gezellig avondje drinken in hun Amsterdamse stamkroeg, waar ze elkaar als collega's oorspronkelijk hebben leren kennen.

Drie jaar later is er weer een album uit. Chino vertelt ons wat dit album voor hem betekent en hoe het voelt om de band door te blijven zetten.

Demonen

Het nieuwe album 'Lonely Citizen' is nu uit. Chino omschrijft het als een dagboek van de afgelopen jaren. Hij heeft een heftige periode achter de rug. Hij noemt onderwerpen als zelfsabotage, maar ook groei. Dit album dient als portret en erkenning daarvan. Het is geluid van een man die al zijn emoties en demonen eruit gooit en dit keer écht eerlijk is met zichzelf en wie hij is.

Benieuwd naar het volledige optreden van Indian Askin in de 3FM Live Box? Bekijk hem dan hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie