Interview

Kenya Grace over haar #1 hit 'Strangers', huisfeestjes en Kate Bush

foto: Kenya Gracefoto: Kenya Grace
  1. Nieuwschevron right
  2. Kenya Grace over haar #1 hit 'Strangers', huisfeestjes en Kate Bush

Ze is niet meer uit de hitlijsten weg te krijgen. Met haar #1 hit 'Strangers' is de Britse Kenya Grace hét drum & bass geluid van dit moment. Afgelopen ADE speelde ze voor een bomvolle Melkweg. Voor aanvang van de show sprak 3FM-dj Jamie haar.

Sinds de release van 'Strangers' zit Kenya in een rollercoaster van gebeurtenissen. Nadat de track de nummer één positie in de UK Singles Chart bereikte bevindt ze zich van de ene naar de andere ongelofelijke situatie. Zo is ze nu de tweede vrouwelijke artiest óóit die bovenaan de lijst staat met een track die zelfgeschreven, -opgenomen en -geproduceerd is. Een plek die ze nu deelt met niemand anders dan popicoon Kate Bush.

Natuurlijk hielden de verrassingen daar niet op. Ze vertelt zo ook dat 'Strangers' in het radioprogramma BBC Live Lounge werd gecoverd door een erg bekende naam voor 3FM luisteraars: Yungblud! Al van kleins af aan droomde Kenya ervan om ooit haar track in het programma te horen, en dat moment is nu eindelijk daar. Hopelijk staat ze er binnenkort natuurlijk ook om haar tracks zelf te performen.

Benieuwd naar het hele gesprek tussen Jamie en Kenya? Luister het dan hieronder terug:

Ster advertentie
Ster advertentie