Interview

Yaro Mila confronteert bindingsangst in de 3FM Live Box

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Yaro Mila confronteert bindingsangst in de 3FM Live Box

'VoorAan' is dé plek als het aankomt op het ontdekken van nieuwe muziek. 3FM-dj's Jamie en Olivier laten je iedere maandag t/m donderdag tussen 22.00 en 01.00 kennismaken met de nieuwste releases en grootste beloftes. Dit keer met de avant-garde pop van Yaro Mila.

Issues

Na een succesvolle reeks shows op de Popronde breidde de Amsterdamse Yaro Mila haar hyperpop energie verder uit met een nieuwe EP. Met 'Issues' brengt ze een verzameling van 7 tracks met zich mee waarbij ze op de titeltrack een verrassend ingetogen en persoonlijke ballad neerzet. Op het nummer worden commitment issues aan kaart gebracht en schetst Yaro een scenario waarin weggerend wordt van een potentiële nieuwe liefde. Ze licht toe hoe ze zelf ook met bindingsangst kampt en hoe de track daar bijna een soort coping mechanisme voor dient te zijn.

Aesthetic

Wie ook maar één blik op Yaro heeft geworpen zal het niet ontgaan zijn. Ze heeft een énorm expressieve fashion sense. Wanneer gevraagd wordt of deze voor sommigen wellicht bijna provocerende look een bewuste keuze is geeft Yaro een simpel antwoord. Voor haar is de aesthetic een logisch verlengstuk van de muziek en dienen de twee elkaar alleen maar te versterken. Ze noemt daarnaast dat haar stijl een teken van vrijheid en zelfexpressie is. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor haarzelf, maar ook voor het totaalplaatje. Ook haar bandleden zijn immers uitgedost in bijpassende "Y2K mall-goth drip".

Omdat de outfits een verlengstuk van de muziek zijn licht Yaro toe een passende "muted" groene outfit te dragen. Haar eerdergenoemde track 'Issues' is met een minder energieke en meer ingetogen insteek namelijk niet zo uitbundig als wat misschien van haar verwacht wordt en ook deze outfit moet dat reflecteren.

Benieuwd naar Yaro Mila's optreden van haar tracks 'Issues' en 'Old Fashioned Boy'? Check de sessie dan hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie