Interview

Nothing But Thieves: "De Staat is één van onze favoriete bands"

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Nothing But Thieves: "De Staat is één van onze favoriete bands"

Nothing But Thieves is dit jaar weer op Pinkpop te vinden. Terwijl de rijen voor hun uitverkochte Ziggo Dome-show buiten aan het vormen waren, sprak 3FM-dj Vera Siemons de band over het tourleven, de komende festivalzomer en hun liefde voor De Staat.

De Staat is zo origineel

De mannen van Nothing But Thieves zijn groot fan van De Staat. Ze ontmoetten de band op Pinkpop: "Pinkpop heeft sowieso het beste publiek en we ontdekken er ook goede muziek. We zagen er De Staat ooit voor het eerst, wat nu één van onze favoriete bands is geworden en ook vrienden."

De Staat staat erom bekend dat ze bij ieder project weer iets nieuws uit de kast trekken en daar gaat Nothing But Thieves ook goed op: "Ik hou ervan dat elk nummer weer een verrassing is."

Omgaan met het tourleven

De band speelt door heel Europa, van Landgraaf tot Bilbao. Hoe houd je het dan vol met elkaar? Conor: "We hadden laatst vier shows op een rij, het was de vierde dag en ik werd gek. Het leek wel een alsof ik vastzat in een bijenkorf. Ik dacht 'iedereen maakt mij gek'.

Hoe los je dat dan op? Gooien met servies of kwaad worden op elkaar? Nee, Nothing But Thieves pakt het vredelievender aan. Conor: "Ik ging apart zitten en zette wat Debussy aan en dacht 'nu voel ik mij weer beter'."

Bekijk het hele interview met Nothing But Thieves hier

3FM Festival Top 999

Van 13 juni tot en met 17 juni hoor je op 3FM de Festival Top 999. Vanaf dit moment kan je stemmen op jouw favoriete festivalbands en artiesten. Stem hier.

Ster advertentie
Ster advertentie