Interview

Melle brengt nostalgische sferen naar de 3FM Live Box

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Melle brengt nostalgische sferen naar de 3FM Live Box

'VoorAan' is dé plek als het aankomt op het ontdekken van nieuwe muziek. 3FM-dj's Jamie en Olivier laten je iedere maandag t/m donderdag tussen 22.00 en 01.00 kennismaken met de nieuwste releases en grootste beloftes. Zo dit keer Leidse singer-songwriter Melle.

17

De 23-jarige Melle Boddaert schreef ondanks zijn jonge leeftijd nu al een nostalgische throwback track over hoe het was om zorgeloos 17 te zijn. Deze muzikale nostalgie is eigenlijk ook heel logisch wanneer je weet dat Melle dit al een flinke tijd doet. Sinds zijn 19e brengt hij solo muziek uit onder zijn huidige artiestennaam, maar ook hiervoor heeft hij niet stilgezeten. Hij behaalde op 12-jarige leeftijd met zijn nummer ‘Dromen’ de finale van het Junior Songfestival, starte in 2015 met zijn schoolvrienden de band 'Eleven' en begon in 2017 zijn studie op het Conservatorium Haarlem.

Analoge stijl

Melle’s affectie voor het nostalgische is echter niet alleen terug te vinden in zijn muziek. Hij verteld namelijk ook een gepassioneerd analoog fotograaf te zijn. Zo neemt hij graag verschillende camera’s en lenzen mee naar vakanties en festivals om zijn belevingen zo esthetisch mogelijk vast te leggen, wat beelden oplevert die net zo warm zijn als de klanken van zijn muzikale invloeden. Zo namedropt hij onder andere Ed Sheeran, Sam Fender en Phoebe Bridgers, die zelfs genoemd wordt op zijn nummer Old Summers. Een samenwerking met zangeres philine.

Quote

‘Ik vind het heel erg leuk om foto’s te organiseren, bij wat welke vakantie hoort. Ik heb ook altijd minstens vier camera’s mee.’

Melle

Benieuwd naar Melle's optreden in de 3FM Live Box? Check hem dan hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie