Interview

MEROL en Gustaph sluiten geen compromissen in de 3FM Live Box

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. MEROL en Gustaph sluiten geen compromissen in de 3FM Live Box

'VoorAan' is dé plek als het aankomt op het ontdekken van nieuwe muziek. 3FM-dj's Jamie en Olivier laten je iedere maandag t/m donderdag tussen 22.00 en 01.00 kennismaken met de nieuwste releases en grootste beloftes. Dit keer met een onverwachte maar ó zo goede samenwerking tussen MEROL en Gustaph!

Vernissage

Misschien op het eerste oog een verrassende samenwerking: Nederlands popicoon MEROL die de handen ineens slaat met het Vlaamse songfestivaltrots Gustaph. Toch lag een collab al een tijdje op de plank. Na elkaar ontmoet te hebben bij de Music Industry Awards (een Vlaamse muziek awardshow zoals de Nederlandse Edisons) klikte het eigenlijk al heel snel. Nadat MEROL Gustaph vervolgens vroeg om een keer als gastartiest bij een optreden mee te komen spelen werd besloten om hier dan ook gelijk een gezamenlijke track voor te schrijven, aldus hun nieuwe single 'Vernissage'.

Ego's opzij

Ondanks de succesvolle samenwerking keek met name MEROL er vooraf toch met spanning tegenaan. In het verleden heeft ze namelijk juist bewust niet aan collab nummers willen werken omdat ze bang was op deze manier artistieke compromissen met de andere artiesten te moeten maken. Na eenmaal met Gustaph aan tafel te zitten bleken deze zorgen echter al snel verdwenen. Ze benaderden het proces simpelweg als "samen een leuk liedje maken en de ego's uit het raam te gooien".

Een 'Vernissage' is een feestelijke opening van een kunsttentoonstelling. MEROL vertelt hoe de track een viering is van zijn wie je bent en hoe iedereen op zijn of haar eigen manier eigenlijk ook een tentoonstelling van unieke schoonheid is. Benieuwd naar hoe de track op een stripped down versie met enkel een piano live tot stand kwam? Bekijk dan hieronder de sessie met niet alleen 'Vernissage', maar ook solo tracks van zowel MEROL als Gustaph:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie