Interview
NTR

Jessie Ware over ex-Megahit 'Free Yourself': "Alsof het ging ontploffen"

foto: Persfoto album cover
  1. Nieuwschevron right
  2. Jessie Ware over ex-Megahit 'Free Yourself': "Alsof het ging ontploffen"

Met 'Free Yourself', de eerste single van haar aanstaande nieuwe album, scoorde de Jessie Ware afelopen week gelijk de 3FM Megahit. De Engelse zangeres sprak met 3FM-dj Vera Siemons over haar euforische nieuwe single, haar band met haar LGBTQ+-fans, en hoe dat komende album gaat klinken.

Free! Your! Self! Als je de 3FM Megahit van vorige week één keer hebt gehoord, kun je ‘m gelijk meezingen. ‘Free Yourself’ van Jessie Ware doet denken aan empowering discoklappers uit het verleden zoals ‘I Will Survive’ van Gloria Gaynor en ‘I’m Coming Out’ van Diana Ross: het geeft je meteen die extra dosis zelfvertrouwen die je nodig hebt om je kunsten te vertonen op de dansvloer, of je nou kunt dansen of niet.

Milkshake Festival

Geen wonder dus, dat het juist in een gay bar was dat Jessie Ware het liedje voor het eerst liet horen. Voorafgaand aan haar optreden op Milkshake Festival in Amsterdam sprak de Engelse zangeres met 3FM-dj Vera Siemons over haar nieuwe single: “Mijn vriendin Jodie Harsh is een drag queen die met me mee is geweest op tour. Zij heeft haar eigen queer feest, en ze belde me op met het idee. (…) Het nummer is een banger, het is een dansnummer, het gaat over zelfverzekerd zijn met wie je bent. Dat geldt natuurlijk voor iedereen. Maar het was een eer om door Jodie gevraagd te worden.”

Luister het complete interview met Jessie Ware hier terug, waarin Jessie ook alvast een tipje van de sluier licht over haar nieuwe album: "Ik weet al hoe het gaat heten!"

Interview: Jessie Ware over ex-Megahit 'Free Yourself'!

Kismet

Jessie maakte haar eerste album al tien jaar geleden, maar haar vierde album What’s Your Pleasure (2020) was succesvoller dan ooit. Dat gaf haar meer zelfvertrouwen om de disco-sound die ze op dat album voor het eerst liet horen verder te ontdekken: “Iets aan [Free Yourself] voelde krachtig en spannend. Het voelde alsof ik een liedje had dat op het punt stond om te ontploffen. En de respons is groter dan alle andere liedjes die ik ooit heb gemaakt! Dat is heel erg leuk. Ik denk niet dat ik dit liedje jaren geleden had kunnen maken, want ik voelde me toen niet zelfverzekerd genoeg om zo’n soort liedje te maken. Dus het is allemaal gelukkig toeval, kismet. Alles gebeurt op het juiste moment.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vera On Track

Vera Siemons presenteert elke zaterdag- en zondagavond het programma Vera On Track op NPO 3FM, van 19:00​​​ uur tot 22:00​ uur. Luister voor de beste nieuwe muziek, het laatste festivalnieuws en interviews die je een kijkje achter de schermen geven van je favoriete festivals en artiesten!

Ster advertentie
Ster advertentie