Interview

Declan McKenna gaat 'Unplugged' in de 3FM Live Box

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Declan McKenna gaat 'Unplugged' in de 3FM Live Box

'VoorAan' is dé plek als het aankomt op het ontdekken van nieuwe muziek. 3FM-dj's Jamie en Olivier laten je iedere maandag t/m donderdag tussen 22.00 en 01.00 kennismaken met de nieuwste releases en grootste beloftes. Dit keer met een stripped down akoestische sessie van de Britse Declan McKenna.

De Early Days

Voor de fan is het geen nieuws dat Declan al een flinke tijd actief is. Hij heeft namelijk sinds zijn 16e (10 jaar geleden) al een platencontract! Na door te breken met zijn grote hit 'Brazil' is hij vrijwel heel zijn jongvolwassen leven druk geweest als muzikant. Ondanks zulke chaotische tienerjaren te hebben beleefd kijkt hij toch goed terug op deze "early days" van zijn carrière. Grappig genoeg heeft hij zo op een kort bijbaantje bij een museum na ook nooit een andere baan gekend als muziek.

Nieuw Album

9 februari is het zover. Declan's derde album 'What Happened To The Beach' komt uit! Door tot stand gekomen en opgenomen te zijn in het zonnige Los Angeles brengt de plaat een weerga aan zorgeloze en warme gevoelens met zich mee. Dit komt niet alleen in de teksten, maar ook in de excentrieke productie naar voren. Toch pakt Declan de tracks in de 3FM Live Box nét een tikje anders aan. Geen synthesizer en geen catchy drums of vocal effecten. Wel een akoestische gitaar.

Bekijk hieronder zijn optreden van de tracks 'Mulholland’s Dinner and Wine' en 'Elevator Hum':

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie