HUMAN

Ben jij een thrillseeker?

  1. Nieuwschevron right
  2. Ben jij een thrillseeker?

Kick it! Vrijdag 26 januari start de #adrenalineweek bij NPO 3, NPO3.nl, NOS, 3FM, FunX en Club HUB. Aftrap vormt de 3Doc: Living to the Max op NPO 3. Daarna kun je zelf uitvinden wat voor thrillseeker je bent, zie de challenges van onder meer Eva Koreman, Rens Polman en Cesar Majorana en zorgen we ervoor dat de spanning de hele week door je keel giert.

In Living to the Max neem je vrijdagavond (NPO 3, 21.30 uur) een kijkje in de wereld van extreme sports. Met onder anderen Jeanine, die zonder zuurstoffles tot 92 meter diepte wil duiken. Basejumper Jarno springt met een vleermuispak van bergen.

De makers zien op twee verschillende plekken in de wereld hoe Red Bull een hele stad overneemt. En ja, ze spreken ook met Verstappen in een van die steden.

#adrenalineweek

Zowel de documentaire als de daarop volgende #adrenalineweek draait om een psychologische test uit de jaren vijftig, waarmee je kunt meten in hoeverre je scoort op bepaalde extreme activiteiten. Maar bijvoorbeeld ook hoe goed je tegen saaiheid kunt.

Deze test hebben de mensen van Human wat geupdate, hervormd en ingekort, zodat er een best geinige online test ontstond waarmee je in een paar minuten ontdekt wat voor type adrenalinejunk jij bent. En deze test vormt dan weer de basis voor de vijf challenges die op NPO3.nl verschijnen tijdens de adrenalineweek. Challenges van Jaimy van FunX, Danny Simons van NOS Mashup, Rens van Lieve Bertha, Cesar van Club HUB en onze eigen Eva Koreman, die in Jules Unlimited ook heftige uitdagingen doet.

Abseilen in je tussenuur?!

Meteen na de docu kun je via de online test ontdekken wat voor soort adrenalinejunk jij eigenlijk bent. Want niet alleen parachutespringers zijn thrillseekers, ook degene die wel eens drugs gebruikt of wil verdwalen in een vreemde stad is een sensatiezoeker.

Bij Tussenuur en 3FM hebben we een aantal toffe dingen op stapel staan. Zo vroegen we ons panel naar hun meest extreme ervaring en ook waarom alles maar steeds heftiger en extremer moet. Bovendien interviewden we BMX’er Daniel Wedemeijer, die ook in de film meedoet. Daarnaast deden we met Jorien en Olivier een challenge op een school: Kun je in een tussenuur abseilen? En je ontdekt in hoeverre de 3FM-dj's waaghalzen zijn. Wordt cool!

Ster advertentie
Ster advertentie