HUMAN

Zaid (16) over jouw en mijn online imago

  1. Nieuwschevron right
  2. Zaid (16) over jouw en mijn online imago

"Wat je doet online, zegt best veel over een persoon vind ik."

Hij heeft zeer uitgesproken ideeën over online gedrag. Om te beginnen met zijn eigen. Want de hartverscheurende video waarin Zaid El Ouardani wereldkundig maakt hoe hij werd gepest en hoe hem dat tot wanhoop dreef, heeft hij na een tijdje verwijderd.

Normaal zo vrolijk

Waarom? Omdat vrienden en kennissen tegen hem zeiden dat het niet bij zijn imago paste. Wanneer mensen hem online opzochten, mochten ze niet als eerste zo'n kwetsbaar filmpje van hem tegenkomen. Omdat Zaid normaal gesproken zo'n vrolijke gozer is.

Het bleef knagen

Hij was gevoelig voor die kritiek en verwijderde de video. Zeker omdat hij in die tijd begon te werken voor YouTube en Google en zijn belevingswereld zich voornamelijk online afspeelde. Maar het bleef knagen. Waarom zou hij niet een persoonlijke en confronterende video plaatsen?

En dus maakte hij in 2016 een nieuwe en die komt inderdaad als eerste naar boven als je zijn naam intikt op Google. Maar iedereen mag weten hoe hij is en waarom hij doet wat hij doet. En wat je vindt van iemand online, zegt veel over de persoon, vindt Zaid. En op deze manier geeft hij een volledig beeld van zichzelf.

Ster advertentie
Ster advertentie