HUMAN

Nieuw! De podcast Niet zo Zwart-wit

foto: Elsie Vermeerfoto: Elsie Vermeer
  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuw! De podcast Niet zo Zwart-wit

Is er nog ruimte voor nuance in het gesprek over diversiteit, racisme en inclusie? Nathan de Vries zoekt het uit in de nieuwe podcast Niet zo Zwart-wit, met o.a. Natasja Gibbs, Tarikh Janssen en Kiza Magendane.

Nathan de Vries (29) is een Groningse mediamaker met Ghanese roots. Toen de Black Lives Matter-beweging in 2020 in Nederland steeds groter werd merkte Nathan dat hij zichzelf steeds vaker de vraag stelde of er nog ruimte was voor nuance. Hij zag het gesprek ontsporen, mensen raken steeds verder van elkaar verwijderd: het is zwart of wit.

Hij worstelt met het feit dat hij zich ‘gewoon Nathan’ voelt. Door zijn beschermde omgeving werd Nathan vroeger minder blootgesteld aan racisme. Hoe moet hij zich, met zijn achtergrond, verhouden tot dit debat?

In de zesdelige podcastserie Niet zo Zwart-wit onderzoekt Nathan met gasten als presentator Natasja Gibbs, acteur Tarikh Janssen, cabaretier Glodi Lugungu, politicoloog Kiza Magendane, en zijn eigen moeder hoe je je moet verhouden tot het debat. Hoe kunnen we het gesprek over racisme en inclusie met elkaar aan blijven gaan? Mag je twijfelen of het niet weten? Hoe doe je het goed en is dat überhaupt mogelijk?

Luister de eerste afleveringen hier

#1 - Is er ruimte voor geschiedenis in het gesprek over racisme? - Niet zo Zwart-wit

#2 - Kun je emoties toelaten bij het gesprek over inclusie en diversiteit? - Niet zo Zwart-wit

Ster advertentie
Ster advertentie