HUMAN

Links en rechts: hoe zit dat nou?!

  1. Nieuwschevron right
  2. Links en rechts: hoe zit dat nou?!

We stuurden onze vrienden van de NOS op pad voor het antwoord.

Waar slaat dat op?!

Wat ga jij stemmen, links of rechts? Die tegenstelling zit zo ingebakken in ons systeem als het over politiek gaat, dat je er eigenlijk helemaal niet bij stilstaat waar het op slaat, dat links en rechts.

Terwijl je heel duidelijk een beeld hebt van rechtse en linkse partijen, althans je kunt er zo een paar oplepelen. Maar waar komt dat vandaan, links en rechts? Is dat alleen in Nederland zo? En hoe is die scheiding tussen linkse en rechtse partijen ontstaan? En hoe zit het dan met middenpartijen?

>> Doe de Partijwijzer!

NOS, kom met antwoorden!

Inderdaad, best goeie vragen, dat vonden wij ook. Maar om nu allerlei redacteuren en researchers van Tussenuur wekenlang aan het werk te zetten om deze vragen te onderzoeken, terwijl een paar deuren verderop onze vrienden van NOS op 3 zitten, leek ons wat overdreven.

Dus printten we onze vragen uit, namen de monorail van het NPO- naar het NOS-gebouw op het Mediapark en verzochten de journalisten met antwoorden te komen. En dat deden ze, in een super duidelijk en verhelderend filmpje ook nog eens.

Ster advertentie
Ster advertentie