HUMAN

7 dingen die je nog niet wist over Lodewijk Asscher

  1. Nieuwschevron right
  2. 7 dingen die je nog niet wist over Lodewijk Asscher

De PvdA-lijsttrekker brengt gewoon nog elke dag zijn kids naar school.

1. Lodewijk Asscher ging als jong broekie de politiek in

Na zijn studie psychologie en rechten werd Asscher lid van de gemeenteraad van Amsterdam. Daar timmerde hij in korte tijd flink aan de weg: op zijn dertigste was hij daar al fractievoorzitter.

2. Lodewijk Asscher heeft een moeder die misschien nog wel slimmer is dan hij

Op het cv van zijn moeder zal Lodewijk Asscher maar wat jaloers zijn. Irene Asscher-Vonk is namelijk hoogleraar sociaal recht en heeft tijdens haar carrière in heel wat belangrijke commissies gezeten. Zo zit ze bijvoorbeeld in de raad van commissarissen van tabaksfabrikant Phllip Morris.

(Lodewijk en zijn ma)

3. Lodewijk Asscher vindt zichzelf soms wat stijfjes

Maar saai, dat is hij absoluut niet, aldus Lodewijk Asscher zelf. Ondanks dat hij 'nooit gepuberd zou hebben', is Asscher als student flink losgegaan. En nog altijd houdt hij wel van een avondje uit.

4. Lodewijk Asscher heeft een goede imitatie van Mark Rutte in huis

Dat vertelde hij in College Tour twee jaar geleden. Hij benijdt zijn collega vanwege zijn directe aanpak en eeuwige enthousiasme.

5. Lodewijk Asscher lag ooit onder vuur vanwege rompertjes en ansichtkaarten

In zijn tijd bij de gemeenteraad in Amsterdam heeft Asscher ooit ten onrechte aankopen gedeclareerd. Hij kwam in de problemen nadat de bonnetjes van drie rompertjes en meerdere ansichtkaarten waren opgedoken. "Heel dom," vond hij achteraf.

6. Lodewijk Asscher brengt zijn kinderen elke dag naar school

De meeste politici in Den Haag beginnen al vroeg in de ochtend, maar Lodewijk Asscher niet: hij brengt elke dag zijn drie zoons naar school. Rond tien uur wandelt-ie rustig het Binnenhof op, om een lange dag aan de slag te gaan.

7. Lodewijk Asscher doet overdag wel eens een dutje

Een week lang 's nachts vergaderen, dat is niets voor Asscher. Een vriend van de politicus verklapte ooit dat Asscher in de auto graag een hazenslaapje doet. Na zeven minuten is-ie dan weer een stuk meer opgeladen.

Ster advertentie
Ster advertentie