HUMAN

Dit zijn de boekentips van Faberyayo en Emma Wortelboer

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit zijn de boekentips van Faberyayo en Emma Wortelboer

Hebben schrijvers ook groupies? Kun je een beetje geld verdienen met schrijven? En moet je daar voor naar school? Presentator Cesar Majorana vraagt het voor de webserie LIT! ? aan bestsellerauteurs als Pepijn Lanen, Saskia Noort en Connie Palmen. En bekende Nederlanders als cabaretier Soundos El Ahmadi, presentator Emma Wortelboer en zangeres Merol delen hun boekentips. Whoop!

LIT! is een webserie van BNNVARA die speciaal voor de Boekenweek voor Jongeren (20 t/m 29 september) wordt gemaakt. Check hieronder de eerste aflevering met Saskia Noort.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Cesar, wie had de beste boekentip?

"Ik vond ze allemaal leuk! Weet je, boekentips voelen heel intiem. Als iemand vertelt over zijn favoriete boek, heb je echt even het gevoel dat je bij iemand thuis bent en mee speurt in de boekenkast. Dat is trouwens ook mijn favoriete deel van het daten; dat je bij iemand thuiskomt en een goede boekenkast ziet. Dan wil je extra graag met diegene naar bed.

"Emma Wortelboer tipte een van de laatste boeken van Murakami en Lize Korpershoek kwam juist weer met iets héél anders. Dat vind ik ook zo leuk aan deze serie, dat er zowel populaire als niet-populaire boeken worden getipt."

Wat is jóuw boekentip?

"Mijn boekentip is ervoor zorgen dat je gewoon altijd een boek bij je hebt. Als ik opeens ergens een uur moet wachten, denk ik: yes, ik heb mijn boek bij me! En wat ik ook fijn vind is foto's maken van de stukken die ik lees. Die stuur ik naar vrienden en dat zorgt ervoor dat je erover praat, en ik steek hen ook direct aan om te lezen."

E-reader of echt boek?

"Dat vind ik moeilijk. Laatst was ik op kantoor en toen was er ruzie bij een computer omdat een iemand zijn e-boek wilde opladen, maar dat kon niet omdat iemand anders zijn e-sigaret aan het opladen was. Toen dacht ik: pff, de toekomst ziet er echt stom uit. Een e-reader is misschien cool omdat je duizend boeken bij je kan hebben, maar leidt dat niet veel te veel af? Koop gewoon een goed boek en ga dat lezen! Ik word er een beetje gek van hoeveel informatie er is deze tijd. En een e-boek helpt daar niet bij."

En wat is dé boekentrend van dit jaar?

"Er komen steeds meer internetachtige boeken uit. Boeken die geschreven zijn alsof het tweets of insta-posts zijn. Een mooi voorbeeld is Kleinzeer van Nadia de Vries. Ik heb dat boek stiekem verstopt in de intro van LIT!. Daar zie je het mij lezen. Wat ik zo mooi vind aan zo'n soort boek is dat je leest over ziek zijn en opgroeien met issues en daarover schrijft ze dus in hele korte fragmenten, waardoor je heel snel, in twee zinnen, iets nieuws leert. Dat vind ik zo vet!"

LIT! is vanaf 23 tot en met 27 september elke dag om 13.00 uur bij BNNVARA op NPO3.nl

Ster advertentie
Ster advertentie